Cunoscuta afirmaţie că "bărbaţii preferă blondele" este reală doar atunci când aceştia sunt în oraş.
Deşi bărbaţilor le place să converseze cu blondele noaptea în baruri, totuşi ei preferă brunetele, găsindu-le mai atractive, afirmă un recent studiu efectuat de catre Universitatea Westminster, potrivit Daily Mail.

Brunetele sunt la modă

Cercetătorii au trimis o femeie în trei cluburi de noapte din Londra, în trei ipostaze, având părul vopsit diferit: brunet, blond şi roşcat. Ei au urmărit tinerii, care vorbeau cu ea, iar ulterior au întrebat 130 de bărbaţi pe care o preferă, din cele trei înfăţişări.
Rezultatul studiului a fost surprinzător: deşi au stat mai mult de vorbă cu blonda, bărbaţii au fost atraşi de brunetă, conform revistei Scandinavian of Psychology.

Se observă "o schimbare în privinţa preferinţelor bărbaţilor, brunetele revin la modă. În anii ’60 şi la începutul anilor ’70, atunci când Jackie Kennedy era în vogă, bruneta devenise un ideal pentru femei. Apoi, la sfârşitul anilor ’70 şi în anii ’80, blondele au ajuns la modă", a spus Viren Swami, cercetător la Univeristatea Westminster.

Sondajul a relevat faptul că din totalul de 130 de barbaţi, 60 au conversat cu blonda, 42 cu bruneta şi doar 18 cu roşcata.