Cu toţii am întâlnit persoane inteligente care au un „vocabular nepotrivit” şi ne-am spus că e posibil să fie needucate, dar nu este chiar aşa, potrivit specialiştilor.

Academicienii americani au decis să realizeze un experiment interesant: au rugat oamenii să-și amintească cât mai multe înjurături. Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care și-au putut aminti cele mai multe înjurături au obținut cele mai mari calificative IQ din întregul grup. Abilitățile oratorice ale acestor oameni erau de asemenea mult mai mari decât a celor care știau mai puține înjurături.

Oameni inteligenţi stau până noaptea târziu

Îți place să stai până târziu? Acest lucru ar putea fi, de asemenea, un semn că eşti un om inteligent. De exemplu, președintele Obama sau Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards și Elvis Presley sunt populari pentru activităţile nocturne. Aşadar, în cazul în care ai tendința să te duci la culcare destul de târziu, cu siguranță faci parte din categoria persoanelor inteligente.

Haosul de pe birou

Cercetările întreprinse la Universitatea din Minnesota au ajuns la o concluzie intrigantă: haosul de pe biroul de lucru al cuiva indică faptul că este, de fapt, doar o persoană dezordonată, creierul lui este concentrat pe ceea ce contează cu adevărat.

Mizeria de acasă și inteligența merg mână-n mână

Cercetările expertilor americani arată clar că: haosul cuiva nu înseamnă că-i o persoană murdară. Gândește-te, când nu avem nimic important de făcut, de multe ori, recurgem la cele mai mărunte și banale activități pentru a ne menține ocupați.

Mai mult decât atât, psihologii sunt convinși că un mediu dezordonat este adesea modul perfect de a stimula creativitatea, ajutând o persoană să reflecteze asupra noilor idei și să evadeze dincolo de limitele normale ale gândirii, notează corespirit.