Evenimentul Zilei > Politica > Ce face premierul Sorin Grindeanu la miezul nopții. Mesaj important pentru țară!
Ce face premierul Sorin Grindeanu la miezul nopții. Mesaj important pentru țară!

Ce face premierul Sorin Grindeanu la miezul nopții. Mesaj important pentru țară!

La câteva minute după miezul nopții de luni spre marți, primul ministru Sorin Grindeanu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Este, de fapt, un scurt bilanț al zilei de luni prin care premierul le mulțumește echipelor de intervenție pentru dedicarea cu care au acționat în gestionarea situațiilor de criză și îndeamnă la solidaritate în continuare pe perioada vremii geroase.

Bilanțul zilei de astăzi (luni, n.r.) din România aflată sub zăpezi a scos la lumină, încă o dată, dedicarea echipelor de intervenție, care se autodepășesc în misiunile pe care le au de îndeplinit. Fotografia cu pompierii ISU București-Ilfov stingând un incendiu nu are nevoie de legendă (vezi foto jos, n.r.). Felicitări și piloților Ministerului Afacerilor Interne care au efectuat astăzi, până la ora 17.00, douăsprezece misiuni aeromedicale pentru a transporta către unitățile spitalicești 14 persoane, dintre care trei copii!”, scrie primul ministru Sorin Grindeanu.

El apreciază și eforturile pe care le-au depus organizațiile nonguvernamentale pentru a strânge alimente și haine groase pentru oamenii fără adăpost, ba chiar dă câteva exemple de astfel de asociații.

„După cum bine știți, noaptea aceasta (luni spre marți, n.r.) este una extrem de geroasă. Dincolo de activitățile instituțiilor statului pe care le cunosc bine, am avut curiozitatea să aflu ce se întâmplă la nivel de sprijin din partea asociațiilor, ONG-urilor, companiilor și persoanelor fizice. Cu bucurie, am găsit online câteva anunțuri cu inițiative de strângere de alimente, pături, șoșete/haine sau de găzduire pe perioada friguroasă a oamenilor străzii sau a celor nevoiași.  În astfel de zile, de multe ori, o haină groasă înseamnă o viață salvată. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că e nevoie de solidaritate și acum!”, notează Sorin Grindeanu.

Ca model de acțiune pentru ajutorarea celor fără adăpost, premierul Sorin Grindeanu enumeră inițiativele Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Timişoara, a fundației Samusocial România, „care de ani buni îi ajută pe cei care nu au un cămin” și cea a Asociației Carusel, Adăpostul Temporar de Noapte Odesa din Bucureşti, „unde sunt găzduiţi zeci de oameni”.

Noaptea de luni spre marți este cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care au ajuns chiar și la-30 de grade în depresiuni, în timp ce în București s-au înregistrat și -23 de grade Celsius, a declarat, pentru Agerpres, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: