Ce face doctorița de la ”Gerota”, infectată de fostul polițist... Și despre rugăciunile profesorilor

Medicii de la Spitalul Matei Balș și-au dat măsura profesionalismului lor. Mulți, foarte mulți oameni au spus rugăciuni pentru ca doctorița care a salvat sute de vieți să se ridice de pe patul de spital și să meargă la băieții ei, acasă.

Și Alida Moise, șefa secției ATI de la Spitalul Dimitrie Gerota, anunțată ca decedată printr-o postare a fostului ministru Vlad Voiculescu, a ieșit din comă. Profesorii fiilor ei spun că s-au rugat fierbinte la Dumnezeu ”pentru un om al lui Dumnezeu, credincios și cu frica LUI”.

Singurul care a avut curaj să iasă și să infirme știrea despre așa-zisul deces al medicului Alida Moise a fost Raed Arafat. Tot el a mai corectat sau a confirmat și alte știri venite către presă ”pe surse”, informații care nu puteau fi trecute cu vederea de către jurnaliști, dar care aveau nevoie și de o confirmare sau infirmare oficială.

Cu toții am avut mărturii că medicii și asistentele primesc amenințări cu sancțiuni dacă vorbesc cu presa despre ce se întâmplă în spitale. Nu știm de ce s-a acționat așa, dar secretomania a existat și există. Nici despre starea doctoriței Moise nu s-a transmis nimic oficial.

Unul dintre profesorii copiilor doctoriței (nu am să-i dau numele fiindcă nu am acceptul lui) a conceput un text emoționant, adresat colegilor săi. A simțit că trebuie să facă un gest umanitar, să se implice și ei cu ceva. Cu ce pot: cu Rugăciuni adresate lui Dumnezeu pentru salvarea unei mame!

Hristos în mijlocul nostru, dragi colegi!

Sunt prof. L. A.

Am o mare rugăminte la dumneavoastră.

Poate ați auzit la TV, dacă urmăriți, dacă nu, din mesaje transmise pe whatssap, știrea cum ca medicul Alida Moise șeful secției de ATI de la Gerota este într-o stare critică din cauza îmbolnăvirii cu Coronavirus.

Rugămintea mea este, dacă puteți să vă rugați, să puneți și voi genunchii la rugăciune, pentru dânsa.

Vreau să înțelegeți de ce vă spun asta.

Este mama celor 2 elevi ai mei, doi băieți extraordinari, (cls a 6 și a 7), băieți de 10 pe linie, și reprezentantul părinților în Consiliul de Administrație al școlii și un apărător al orei de religie. Mereu interacționam cu dânsa, când venea la școală. 

Este un om al lui Dumnezeu, credincios și  cu frica Lui, dar foarte capabil și săritor. 

Sunt într-o stare de șoc...

Știu că unde sunt 2 sau 3 adunați în numele Domnului, acolo este și El, de aceea vă cer asta.

Iertare din toată inima!”.

Mesajul său a pornit pe toate canalele către cât mai mulți oameni care cred în forța medicilor, dar și în Lucrarea lui Dumnezeu. Iar acum, dr. Alida Moise, internată la ”Matei Balș”, a trecut de marele hop. Nu mai este intubată, iar primul test COVID a ieșit negativ. Speră ca în curând să plece acasă, la copiii săi.

Dar bărbatul care a îmbolnăvit-o, pe ea și încă vreo 22 de cadre medicale și a închis un spital....

Ce face fostul șef de Poliție, dar și dosarul său de la Parchet

Așa cum a informat și evz.ro, fostul șef de la Poliția Captalei, Nelu Lupu, a fost externat din Spitalul Victor Babeș și a avut o intervenție telefonică la jurnalul de știri Observator de la Antena1. A fost foarte eliptic, nu a spus nimic despre minciuna declarată la Spitalul Gerota, când a dat în scris că nu a fost plecat din țară, și nici nu s-a exprimat despre situația pe care a creat-o – peste 100 de oameni infectați cu coronavirus. Ne-a informat despre starea lui de sănătate, care nu-i permite să meargă în fața procurorilor prea curând.

"Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur! Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aspectele să fie anchetatorii din dosar, fără nicio supărare", a spus Nelu Lupu. Soția sa, infectată și ea deodată cu fiul, nora însărcinată și nepotul de 4 ani, a făcut apel la compasiune.

"Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi, nici celui mai mare duşman. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu...", a transmis şi soţia acestuia.

Desigur, empatia publicului și a celor băgați în spital nu contează prea mult. În dosarul de la Parchetul General doar actele, mărturiile și alte probe vor conta. Acolo se va arăta că fostul șef Nelu Lupu era prieten cu directorul spitalului, dr. Dinu Dragomir, iar atunci când chestorul (r) a venit să fie investigat pentru că acuza o răceală cu dureri stomacale, directorul l-a plimbat prin tot spitalul ca să-i arate noile renovări.

Tot în dosar se va consemna că, pe 17 martie, 17 medici și asistente de la spitalul Gerota, care au fost infectați cu coronavirus de către fostul polițist venit din Israel sau de contacții lui, au fost scoși cu izoleta și duși la spitalele Matei Balș și Victor Babeș.

Apoi, și în următoarea perioadă, s-au tot înregistrat persoane care au făcut boala, fie pentru că au intrat în contact direct cu Lupu, fie prin alți contacți de-ai acestuia. Procurorii de la sectorul 2 au deschis, pe 11 martie, o anchetă penală pentru zădărnicerea combaterii bolilor, preluată apoi de Parchetul General.

Ultimul bilanț era groaznic: fostul polițist a infectat 120 de persoane, dintre care una, a decedat. Dar nu, el nu va fi cercetat pe noua prevedere (venită odată cu ordonanțele militare) care atrage o condamnare de până la 15 ani de închisoare, în cazul în care o persoană moare ca urmare a acțiunii de zădărnicire a bolilor, deoarece noile reglementări au intrat în vigoare la mijlocul lunii martie. La data aceea, acțiunea de infectare avusese loc, deci cade sub incidența legii de atunci. Drept urmare, chestorul (r) Nelu Lupu riscă închisoare de la 6 luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 de euro.

Cu un avocat bun, e posibil ca fostul polițist să scape doar cu amendă. Una dintre formele apărării am văzut-o deja postată, în urmă cu vreo săptămână. Cică omul s-a dus la medici să se caute de boală, dar aceștia nu l-au dignosticat corect. Așa că a fost trimis să se trateze acasă, el a plecat, iar a doua zi s-a dus și a împărțit mărțișoare la ADP sectorul 4 și prin alte părți, s-a întâlnit cu oameni etc, etc…

FOTO: echipa ATI, condusă de dr. Alida Moise (stg), în anul 2016 (foto easistent.ro)