Ce face doctorița de la ”Gerota”, infectată de fostul polițist... Și despre rugăciunile profesorilor

Ce face doctorița de la ”Gerota”, infectată de fostul polițist... Și despre rugăciunile profesorilor

Așa cum a informat și evz.ro, fostul șef de la Poliția Captalei, Nelu Lupu, a fost externat din Spitalul Victor Babeș și a avut o intervenție telefonică la jurnalul de știri Observator de la Antena1. A fost foarte eliptic, nu a spus nimic despre minciuna declarată la Spitalul Gerota, când a dat în scris că nu a fost plecat din țară, și nici nu s-a exprimat despre situația pe care a creat-o – peste 100 de oameni infectați cu coronavirus. Ne-a informat despre starea lui de sănătate, care nu-i permite să meargă în fața procurorilor prea curând.

"Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur! Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aspectele să fie anchetatorii din dosar, fără nicio supărare", a spus Nelu Lupu. Soția sa, infectată și ea deodată cu fiul, nora însărcinată și nepotul de 4 ani, a făcut apel la compasiune.

"Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi, nici celui mai mare duşman. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu...", a transmis şi soţia acestuia.

Desigur, empatia publicului și a celor băgați în spital nu contează prea mult. În dosarul de la Parchetul General doar actele, mărturiile și alte probe vor conta. Acolo se va arăta că fostul șef Nelu Lupu era prieten cu directorul spitalului, dr. Dinu Dragomir, iar atunci când chestorul (r) a venit să fie investigat pentru că acuza o răceală cu dureri stomacale, directorul l-a plimbat prin tot spitalul ca să-i arate noile renovări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în dosar se va consemna că, pe 17 martie, 17 medici și asistente de la spitalul Gerota, care au fost infectați cu coronavirus de către fostul polițist venit din Israel sau de contacții lui, au fost scoși cu izoleta și duși la spitalele Matei Balș și Victor Babeș.

Apoi, și în următoarea perioadă, s-au tot înregistrat persoane care au făcut boala, fie pentru că au intrat în contact direct cu Lupu, fie prin alți contacți de-ai acestuia. Procurorii de la sectorul 2 au deschis, pe 11 martie, o anchetă penală pentru zădărnicerea combaterii bolilor, preluată apoi de Parchetul General.

Ultimul bilanț era groaznic: fostul polițist a infectat 120 de persoane, dintre care una, a decedat. Dar nu, el nu va fi cercetat pe noua prevedere (venită odată cu ordonanțele militare) care atrage o condamnare de până la 15 ani de închisoare, în cazul în care o persoană moare ca urmare a acțiunii de zădărnicire a bolilor, deoarece noile reglementări au intrat în vigoare la mijlocul lunii martie. La data aceea, acțiunea de infectare avusese loc, deci cade sub incidența legii de atunci. Drept urmare, chestorul (r) Nelu Lupu riscă închisoare de la 6 luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 de euro.

Cu un avocat bun, e posibil ca fostul polițist să scape doar cu amendă. Una dintre formele apărării am văzut-o deja postată, în urmă cu vreo săptămână. Cică omul s-a dus la medici să se caute de boală, dar aceștia nu l-au dignosticat corect. Așa că a fost trimis să se trateze acasă, el a plecat, iar a doua zi s-a dus și a împărțit mărțișoare la ADP sectorul 4 și prin alte părți, s-a întâlnit cu oameni etc, etc…

FOTO: echipa ATI, condusă de dr. Alida Moise (stg), în anul 2016 (foto easistent.ro)