CE e un Software ERP și DE CE este important pentru compania ta

Succesul unei companii se datorează profesionalismului și know-how-ului echipei, dar și tehnologiilor folosite care simplifică munca angajaților prin automatizarea proceselor și conectarea departamentelor. Un astfel de sistem de planificare a resurselor unei întreprinderi, cunoscut frecvent sub denumirea de ERP software, reduce sarcinile zilnice manuale și repetitive, cum ar fi operarea documentelor, generarea de rapoarte și monitorizarea stocurilor, ceea ce reduce erorile și crește productivitatea.

ERP software este liantul care leagă diferitele sisteme informatice esențiale în orice organizație indiferent de dimensiunea acesteia. Multe dintre soluțiile ERP sunt dezvoltate în conformitate cu cele mai bune practici din industrie, iar acest lucru permite companiilor să își standardizeze sistemele, ceea ce sporește și mai mult eficiența în toate departamentele.

 

Ce înseamnă ERP Software?

Enterprise Resource Planning (ERP) este o platformă folosită de companii pentru a gestiona și integra toate resursele. Multe aplicații software ERP sunt esențiale pentru companii, deoarece le ajută să implementeze planificarea resurselor prin integrarea tuturor proceselor necesare pentru a-și conduce companiile în cadrul unui singur sistem.

Un ERP software poate integra, de asemenea, planificarea, stocul de achiziții, vânzările, marketingul, finanțele, resursele umane și multe altele. Practic, principala caracteristică a unui ERP software este capacitatea de a automatiza procesele din companie și de a furniza rapoarte relevante, în timp real.  În plus, un sistem ERP reunește toate informațiile într-o bază de date comună, care poate fi accesată simultan de către toate departamentele companiei.

Principiile cheie ale sistemului ERP sunt:

  • Integrarea tuturor proceselor necesare conducerii unei companii ceea ce oferă viziune de ansamblu;
  • Acces securizat în gestionarea datelor;
  • Accesarea informațiilor de la distanță;
  • Optimizarea proceselor comerciale.

Cum ajută un sistem ERP Software să performeze o companie

Companiile folosesc sisteme ERP din diverse motive, cum ar fi reducerea costurilor, îmbunătățirea operațiunilor sau control asupra activităților desfășurate de angajați. 

Practic, indiferent de specificul firmei, se pot selecta funcționalitățile integrate care acoperă cu succes toate componentele afacerii (contabilitate, resurse umane, e-commerce, transport și logistică etc). 

Odată ce toate departamentele sunt legate în sistem, datele sunt colectate pe server și devin instantaneu disponibile de oriunde pentru cei cu permisiunea de a le utiliza. Rapoartele pot fi generate cu valori, grafice sau alte elemente vizuale de care un client ar putea avea nevoie și se pliază pe orice industrie sau sector de activitate (producție, distribuție, retail, e-commerce, servicii etc).

Aplicațiile ERP permit, de asemenea, diferitelor departamente să comunice și să partajeze informații mai ușor cu restul companiei. Softul ERP este conceput astfel încât să se integreze cu orice aplicație existentă în companie și poate acoperi nevoile specifice oricărei afaceri, indiferent de dimensiunea companiei sau numărul de angajați.

Deoarece conectează tehnologii diferite utilizate de fiecare parte a unei afaceri, un sistem ERP poate elimina duplicatele costisitoare și tehnologia incompatibilă. Procesul integrează adesea conturile de plăți, sistemele de control al stocurilor, sistemele de monitorizare a comenzilor și bazele de date ale clienților într-un singur sistem.

TOP 5 beneficii ale utilizării ERP software

Utilizarea unei soluţii ERP software aduce avantaje majore oricărei companii, indiferent de dimensiunea ei. Iată doar 5 dintre beneficiile pe care le aduce implementarea unui sistem de tip ERP:

  1. Crește eficiența

Eficiența este cel mai des menționat avantaj dintre cele cinci raportate de companii. Implementarea unui sistem ERP elimină procesele repetitive și reduce foarte mult necesitatea introducerii manuale a datelor. Acest sistem software simplifică și procesele de afaceri și face colectarea datelor mai ușoară și mai eficientă. 

  1. Monitorizează și gestionează eficient produsele și stocurile

Un sistem ERP se ocupă de gestionarea resurselor, a stocurilor de produse, transportul și logistica din depozite și oferă analize complete asupra întregului proces de lucru, plecând de la planificarea comenzilor către furnizori și urmărirea estimărilor, până la coordonarea și monitorizarea procesului de producţie. 

Cu ajutorul unui ERP software vei eficientiza activităţile din depozit, monitoriza mișcările de produse și gestiona încărcarea, descărcarea și livrarea acestora. 

  1. Centralizează și organizează datele

Pentru ca o afacere să fie prosperă, organizarea și centralizarea datelor este esențială. Cu un sistem ERP software, vei organiza și centraliza toate informaţiile într-o singură bază de date, dobândind astfel o viziune de ansamblu asupra activităţii întregii companii.

Cu o bază de date securizată și centralizată, poţi avea încredere că datele sunt corecte, actualizate și complete, iar integritatea acestora este asigurată pentru fiecare activitate efectuată.

  1. Reduce costurile

Orice companie își dorește costuri reduse și riscuri cât mai mici.  ERP software poate fi un instrument util pentru evitarea erorilor umane ce pot apărea, fapt ce generează o reducere a costurilor în compania ta. 

Toate procesele automatizate puse la dispoziție de soluția ERP NextUp vor crește productivitatea companiei și a angajaților, acestea ducând la costuri reduse și la minimizarea riscurilor.

  1. Susține scalarea afacerii

Mai ales atunci când vrei să crești afacerea, vei fi nevoit să faci câteva modificări majore precum: adăugarea de noi resurse umane, înființarea sau desființarea unui nou departament, obținerea unor noi furnizori/clienți. Toate aceste informații pot fi integrate rapid în noul mod de lucru prin folosirea unui soft ERP.  

Implementarea unui sistem software ERP dezvoltat de NextUp este un pas esențial în procesul de digitalizare a afacerii. Pe lângă integrarea proceselor de business și automatizarea operațiunilor de zi cu zi, sistemul software ERP potrivit le oferă companiilor viziune de ansamblu asupra afacerii, securitate în gestionarea datelor firmei, productivitate crescută în realizarea operațiunilor, precum și scalabilitate și posibilități de extindere.