Evenimentul Zilei > Justitie > Ce DECIZIE va lua CSM în privinţa procurorului Mircea Negulescu
Ce DECIZIE va lua CSM în privinţa procurorului Mircea Negulescu

Ce DECIZIE va lua CSM în privinţa procurorului Mircea Negulescu

Consiliul Superior al Magistraturii ia în discuţie, marţi, cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a procurorului Mircea Negulescu, recent transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Potrivit unui comunicat al CSM, Secţia pentru procurori în materie disciplinară va analiza, tot marţi, nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a procurorului Negulescu, după începerea unei cercetări disciplinare în cazul acestuia.

"La 15.02.2017, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate şi conexate la prima lucrare sesizările, având acelaşi obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnaţi în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor", informa IJ, conform Agerpres.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenta la DNA Ploieşti dosarul Ponta – Ghiţă – Blair, ceruse în urmă cu două săptămâni încetarea activităţii în cadrul DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după apariţia în spaţiul public a înregistrării audio