Ce conțin cu adevărat citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele

Studiile au arătat că previne complicațiile guturaiului și gripei, precum pneumonia sau alte infecții pulmonare.

Este vorba despre vitamina C, care ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă). 

În plus, ajută la dezvoltarea optimă a sistemului cardiovascular și a ochilor și menține pielea sănătoasă. Alimentele cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt citricele, kiwi, ardeii verzi și roșii, căpșunile, tomatele, broccoli, cartofii (în special cartofii dulci), salata și legumele verzi, varza, fructele de pădure și ananasul. Vitamina C se elimină repede din organism, deci rar putem vorbi de consum excesiv. Totuși, doza indicată copiilor nu trebuie să treacă de 500 de mg pe zi, pentru a evita tulburările digestive (diaree, dureri de burtă).