Se știe deja că artista compune texte atât pentru piesele ei, cât și pentru alți colegi de breaslă. Surprinzător este că, deși toată lumea ar crede că la rândul ei ar fi pasionată de citit poezii, însă realitatea este alta.

„Nu sunt o cititoare înrăită. Niciodată nu am avut timp să citesc. Am citit toate cărțile care făceau parte din programul școlar, clasicul românesc, dar și câteva cărți ale autorilor ruși precum Tolstoi, Bulgakov, Dostoievski”, a povestit Irina.

Scrie și cântă despre iubire și suferință însă când merge să își cumpere o carte, este client fidel al raioanele de literatură științifică.

„Cu toate că nu pare așa, iubesc mai mult literatură ștințiifică, cărțile biografice și publicațiile scurte, informaționale. Mereu am avut o sete nestăvilită de informație și îmi place să citesc filozofie (nu toate tipurile), istorie, cât și alte științe. Îmi place să studiez universul! Recomand „Cosmos” scrisă de Carl Sagan, aproape toate cărțile scrise de Dale Carnegie și dacă nu ați citit operele clasice românești, le recomand cu tot sufletul, mai ales „Frunze de dor” de Ion Druta”, a mai spus artista.