Evenimentul Zilei > Politica > Se cere demisia lui Marcel Velea! „Şmecheria cu suspendarea nu merge…”
Se cere demisia lui Marcel Velea! „Şmecheria cu suspendarea nu merge…”

Se cere demisia lui Marcel Velea! „Şmecheria cu suspendarea nu merge…”

Partidul Social Democrat a cerut, vineri seară, demisia ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela!

Aşadar, PSD cere demisia lui Vela de la Interne şi spune: „Să foloseşti poliţiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă”.

Totul s-a întâmplat după ce Vela a anunţat că a delegat conducerea Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor din data de 27 septembrie unui secretar de stat, având în vedere că este candidat al PNL pe lista pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi pentru Consiliul Local Caransebeş.

„Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze! Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poţi fi şi candidat, şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii”, este mesajul PSD transmis pe pagina de socializare a formaţiunii.

Social-democraţii vorbesc despre folosirea poliţiştilor ca agenţi electorali.

„Să foloseşti poliţiştii ca agenţi electorali pentru a te alege tu şi camarila ta este trafic de influenţă. Conform Codului penal. Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, se mai arată în mesajul  transmis de către PSD.

Reamintim că Marcel Vela candidează pentru un post de consilier PNL în Consiliul Local Caransebeş.

Astfel, el și-a delegat atribuțiile pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, cea care se ocupa de relația cu prefecturile, secretarului de stat Gheorghe Sorescu, cel care răspunde de Instituția Prefectului.

Cum explică Marcel Vela gestul său

”E un gest de fair-play a unui candidat care își deleagă atribuțiile ca această Comisie Tehnică să funcționeze cum trebuie. Am delegat doar prezidarea acestei Comisii Tehnice. Faptul că ministrul de Interne deleagă atribuțiile este absolut firesc, se întâmplă în toată Europa. E un gest de fair-play pe care unii politicieni îl înțeleg mai greu”, și-a explicat Marcel Vela decizia.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: