Cazul de la Chiajna. Fetița sechestrată de tatăl său a fost eliberată după mai bine de 24 de ore. Ambii sunt în custodia Poliției

Cazul de la Chiajna. Fetița sechestrată de tatăl său a fost eliberată după mai bine de 24 de ore. Ambii sunt în custodia Poliției Sursa foto: Arhiva EVZ

De ieri, de la prânz, un bărbat de 45 de ani din localitatea Chiajna, județul Ilfov, a pus pe jar toate autoritățile: și-a bătut nevasta, a dat-o afară din casă și apoi și-a sechestrat fetița de cinci ani. S-a filmat live pe Facebook, în timp ce îi spunea fetiței că va arunca în aer mai multe butelii și vor muri amândoi. După mai bine de 24 de ore, fetița a fost eliberată.

Update. Fetița sechestrată de propriul tată a fost eliberată după mai bine de 28 de ore.

”Operaţiunea Poliţiei Române din Chiajna s-a încheiat. În urma activităţii de negociere a Poliţiei Române, fata se află în custodia poliţiştilor, în afara oricărui pericol”, a transmis, vineri, Poliţia Română. Sursa citată a precizat că, de asemenea, bărbatul se află în custodia Poliţiei Române.

”În urma activităţilor derulate în cadrul operaţiunii, nici fetiţa, nici bărbatul şi nici forţele de ordine nu au suferit vătămări. Scopul misiunii a fost îndeplinit”, a mai transmis Poliţia Română. Bărbatul şi-a ţinut ostatică fetiţa mai bine de 24 de ore, după ce şi-a lovit soţia şi a alungat-o din casă. Eliberarea copilului şi detensionarea situaţiei a avut loc la scurt timp după ce în imobil a intrat o avocată cu care bărbatul a fost de acord să stea de vorbă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială

Bărbatul din Chiajna a spus că are o singură dorință  și că dacă aceasta îi va fi îndeplinită, va ieși din casă și va elibera fetița: să plece absolut toți polițiștii și toată lumea. A spus că va ieși din casă doar după ce va pleca absolut toată lumea și nu va mai fi nimeni în preajma casei lui.

UPDATE ora 10.10: Bărbatul a cerut autorităților să-i dea ceva de mâncare pentru fetiță. „Bărbatul a solicitat hrană pentru minoră, iar negociatorii s-au asigurat că primește tot ce este necesar. Încă de aseară am stabilit un canal de comunicare. După cum se știe, bărbatul nu are revendicări. Are grijă de minoră, aceasta nu a suferit leziuni, este în afara oricărui pericol”, a declarat Comisar-șef Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

Bărbatul din Chiajna este recidivist

Bărbatul din Chiajna care și-a sechestrat fetița de 5 ani este recidivist, spun vecinii acestuia. Acesta ar fi fost închis timp de 3 ani în urma cu 10 ani. Vecinii şi prietenii săi spun că sub influenţa alcoolului, acesta devine violent şi recalcitrant, şi asta s-ar fi întâmplat şi acum.

„A zis că i-a dat fetei să mănânce, e bine, a culcat-o şi el stă în living. Şi a zis că până nu pleacă toată lumea de aici, nu iese. Stă în living lângă butelii, se uită la televizor, la toate știrile. Trei butelii are. A zis că dacă nu pleacă lumea sau dacă insistă careva să intre peste el, dă foc”, a declarat un vecin, citat de Observator News.

Negociatorii încearcă de peste 17 ore să-l convingă pe bărbat să-și elibereze fiica

La faţa locului este prezentă şi sora bărbatului agresor, care încercă să-l convingă să iasă din casă şi să renunțe la ameninţări. În faţa locuinţei sunt prezenți zeci de poliţişti, luptători SIAS-IGPR, negociatori şi chiar lunetişti.

Comunicatul inițial al Poliției, trimis ieri, era: „IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soţ şi alungată din locuinţă. Bărbatul s-a baricadat în locuinţă, împreună cu fiul său minor, de 5 ani. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și echipaje din cadrul ISU. „Până în prezent, bărbatul nu are solicitări. Activităţile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranţa minorului”.