“Mi s-a spus că el preferă pisicile. Spuneţi-i că îi voi trimite, în semn de recunoştinţă, o pisică siberiană ceva mai mare”, a spus Putin, în cadrul unei întâlniri avute în ajun cu ministrul japonez de externe Koichiro Gemba.

Puiul, o femelă, cu numele Yume, care în limba rusă înseamnă “vis”, s-a născut 24 aprilie 2012. Are o blană dublă roşcată, o lungime a corpului de 50 cm, înălţimea de 37 cm şi greutatea de 7 kg.

Nu este prima oară când Putin primeşte în dar căţei. În noiembrie 2010, premierul bulgar Boiko Borisov i-a dăruit, cu ocazia vizitei la Sofia, un ciobănesc bulgar. Se ştie că preşedintele rus este extrem de ataşat de labradorul său Connie.

Relaţiile dintre Rusia şi Japonia sunt umbrite constant de diferendul asupra Kurilelor de Sud, care au aparţinut pe vremuri Japoniei şi au fost anexate de URSS în finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Tokyo insistă asupra retrocedării lor, în timp ce Moscova încearcă să-şi consolideze suveranitatea asupra zonei, numită în Japonia “teritoriile de nord”.