CE BĂNCI prezente şi în România ar putea intra în incapacitate de plată în următoarele 12 luni!

CE BĂNCI prezente şi în România ar putea intra în incapacitate de plată în următoarele 12 luni!

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a coborât ratingul a patru bănci greceşti, prezente şi în România.

Agenţia a scăzut de la ''CCC plus'' până la ''CCC'' ratingul pe termen lung pentru primele patru bănci greceşti, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank, care sunt prezente şi pe piaţa din România, informează un comunicat al S&P, preluat de Agerpres

Perspectiva asociată pentru ratingurile celor patru bănci este una negativă, ceea ce înseamnă că o nouă retrocedare este posibilă în lunile următoare

''Retrogradarea reflectă opinia noastră că băncile greceşti ar putea să intre în incapacitate de plată în următoarele 12 luni în absenţa unui acord între Guvernul grec şi creditorii săi internaţionali, în condiţiile în care actualul program se apropie de final. În acest context, credem că există o probabilitate ridicată să fie impuse restricţii asupra mişcărilor de capital pentru a pune capăt fenomenului de diminuare a depozitelor'', susţin analiştii de la S&P. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenţia de evaluare avertizează că ar putea decide o nouă retrogradare a celor patru bănci greceşti dacă ajunge la concluzia că vor fi impuse restricţii asupra mişcărilor de capital.