Averea lui Gigi Becali a început să crească încă din anii comunismului, dar latifundiarul din Pipera a făcut bani frumoși și înainte să devină patronul trupei „roș-albastre”.
Gigi Becali a reușit să se integreze la Steaua datorită prieteniei cu Gică Hagi. Astfel, acesta a începuse să le vândă steliștilor aflați în cantonament brânză, lapte şi iaurt de oaie. Dezvăluirea a fost făcută chiar de fosta glorie a Stelei, Gabi Balint.
Înainte a izbucni Revoluția, Gigi Becali era implicat într-o altă afacere. „Cumpăra un mănunchi de bilete, apoi se aşeza în faţa cinematografelor Patria şi Scala şi agăţa clienţi care să i le cumpere. Era prin '83 şi, chiar şi-atunci, era îmbrăcat la patru ace!”, mărturisea un apropiat al său.
Revoluția l-a prins pe Gigi Becali cu o mulțime de bani: trei milioane de lei. Acesta s-a reprofilat imediat după 1989. Aducea cu camioanele blugi din Turcia și vindea en gros. Din banii strânși în acest fel şi-a luat şi prima sa maşina de care era tare mândru. După ceva timp, Gigi Becali avea să devină "latifundiarul din Pipera". Unul după altut, terenurile din zonă deveneau ale sale, dar adevăratul tun l-a dat după schimbul terenurilor cu Armata care i-a adus o avere fabuloasă. Se întâmpla în 1996, notează romaniatv.net.
George Becali a lucrat inițial ca lăcătuș-mecanic la ICCE, pe platforma Băneasa. După evenimentele din 1989, cu ajutorul unei moșteniri și unui împrumut de la Hagi, a început să importe blugi, țigări și săpun cu TIR-uri din Turcia. Marea parte a averii sale însă provine din investiții imobiliare. Averea sa a fost estimată la 725 milioane euro în 2008 în „Top 500 Forbes”, aceasta scăzând substanțial în urma crizei și a scăderii prețurilor imobiliare, dar și ca urmare a transferării unei părți pe numele fetelor sale. Averea este estimată la 140-300 milioane euro în 2012.
În 2008, în conformitate cu estimările Forbes România, George Becali a devenit cel mai bogat om din România, cu o avere estimată între 2,8 și 3 miliarde de dolari. În plus, Becali este acționar la fabrica de armament Uzina Mecanică Drăgășani, la Avicola Iași, Arco și la grupul de firme Arcom. Mai deține și 59% din compania Romes SA.
În iunie 1999, Gigi Becali a efectuat un schimb de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, în termeni dezavantajoși pentru armată, rezultând un câștig de aproximativ 3 milioane de dolari în favoarea lui Becali. Becali nu era proprietar pe aceste terenuri la data înaintării ofertei de schimb de terenuri, ci le-a cumpărat după ce a a avut siguranța că oficialii din conducerea MApN vor aviza tranzacția. Mai mult, terenurile în cauza erau revendicate, iar schimburile erau interzise de lege, potrivit Wikipedia.
În 2003, Becali a devenit patronul Stelei, intrând în această a etapă a vieții alături de Victor Pițurcă. Între timp a pierdut numele, marca şi palmaresul, iar echipa se cheamă FCSB.