Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi 24 că Simona Halep a jucat „alt tenis” în semifinala de la Wimbledon, când a învins-o pe Elina Svitolina și s-a calificat în finală. Românca şi-a trecut deja în cont peste un milion de euro, indiferent de rezultatul finalei.

„Am trăit finala din 1976 a lui Ilie Năstase cu Bjorn Borg. De atunci au trecut 43 de ani și am ajuns să trăiesc ziua în care România să fie din nou în finala celui mai mare turneu de tenis din lume. Este cea mai mare performanță a Simonei de până acum”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Este mai mare decât victoria de la Roland Garros, pentru că Wimbledon-ul este un turneu cu totul și cu totul special. Jucătorii, oamenii de tenis îl consideră turneul magic, turneul imperial, cel mai mare din lume”, a mai spus acesta.

„Important este și cum a reușit Simona să atingă această finală. După sfertul de finală de la Roland Garros, când Simona a fost învinsă de Anisimova, spuneam atunci că pe Simona a învins-o alt tenis și trebuia să vină și ea cu alt tenis. A făcut-o mai repede și mai bine decât mă așteptam. Acesta este alt tenis. Nu s-a mai bazat doar pe defensiva ei, pe rezistența în raliu, a atacat de câteva ori, când a avut ocazia și chiar când nu a avut-o. A luat inițativa, a lovit decisiv, în special în lung de linie – și cu dreapta, și cu reverul. Nu a cedat controlul meciului și a debusolat-o pe Svitolina cu scurtele. Așa ceva nu a făcut Simona niciodată, în mod sistematic și cu atâta siguranță. De aici această victorie categorică”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.