Evenimentul Zilei > Social > Ce avantaj ai dacă îți cumperi o locuință pe timp de vară
Ce avantaj ai dacă îți cumperi o locuință pe timp de vară

Ce avantaj ai dacă îți cumperi o locuință pe timp de vară

Achiziția unei locuințe este un pas important în viața fiecăruia dintre noi, iar pentru a găsi casa de vis, care să corespundă tuturor necesităților tale și ale familiei tale, trebuie să-ți planifici din vreme toți pașii și să găsești momentul oportun.

Pentru a-ți găsi apartamentul potrivit, la prețul cel mai bun, trebuie să ai în vedere și să urmărești ofertele bancare – în cazul în care apelezi la credit – ceea ce se întâmplă pe piața imobiliară și, nu în ultimul timp, cea mai potrivită perioadă a anului.

Se spune că vara este cel mai bun anotimp pentru a-ți achiziționa o casă și chiar pentru a face un credit imobiliar. E drept că în acest anotimp, al vacanțelor, nu se prea întâmplă mare lucru, dar este foarte posibil ca, tocmai de aceea, pentru cel ce-și dorește o casă nouă, să fie vremea cea mai potrivită.

Vara zilele sunt mai lungi, mai luminoase, iar soarele și vremea frumoasă parcă te îndeamnă să străbați orașul în căutarea unui apartament potrivit. Unde mai pui că la serviciu, ritmul este mai relaxat, ca în pragul vacanței, astfel că poți aloca mai mult timp vizionărilor, în pauzele de masă, de exemplu.

Lucrul cel mai important, lumina zilei este în avantajul cumpărătorului, adică al tău. Se spune că o casă trebuie vizionată pe zi, pe lumină natural, astfel încât să poți observa toate detaliile importante și, eventualele defecte.

În al doilea rând, trebuie spus că vara, orașele mari se golesc de studenții și elevii care locuiesc în chirie, iar acest lucru influențează și evoluția pieței imobiliare. De regulă vara se eliberează multe locuințe pe care proprietarii le scot la vânzare. Astfel, un tip interesat de achiziția unei case va avea la dispoziție o ofertă mult mai bogată decât în restul anului.

Zilele mai lungi scurtează timpul alocat mutării

Pe de altă parte, încheierea tranzacției pentru achiziția unui imobil nu coincide, decât în foarte rare cazuri, cu momentul mutării.

Drept urmare, un alt avantaj al achiziției locuinței pe timpul verii este legat de lucrările de renovare și de mobilare. Dacă apartamentul este nou, va dura o vreme până vei reuși să alegi mobile potrivită și până când vei reuși să o montezi.

În cazul în care apartamentul este vechi, sigur va necesita lucrări de renovare și reparații, iar mai apoi mobiliarea. Cum nu poți locui într-un șantier, dat fiind că zilele sunt mai lungi și mai calde, meșterii pot lucra mai mult timp, iar acest lucru va scurta timpul de așteptare până când vei reuși să te muți efectiv.

Nimeni nu-și dorește ca mutarea să-l prindă atunci când începe vremea rece sau ploioasă.

De asemenea, trebuie spus că vara fiind timpul vacanțelor, îți poți sacrifice o parte din concediu pentru a rezolva toate problemele legate de achiziția și de mutare, fără să fii presat sau condiționat de programul de lucru.

De asemenea, în timpul verii copiii sunt în vacanță, iar acest lucru îți poate fi de folos. Îi poți implica în procesul de achiziție sau de mutare și, în plus, nu trebuie să te îngrijești că le vei încurca programul școlar sau de lecții.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: