Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce au scris vandalii pe mașinile unor profesori din Rădăuți
Ce au scris vandalii pe mașinile unor profesori din Rădăuți

Ce au scris vandalii pe mașinile unor profesori din Rădăuți

În urmă cu câteva zile, la Poliția Rădăuți, Suceava, a fost înregistrat un dosar pentru distrugere, cu un mod de acțiune mai rar întâlnit.

Mașinile a trei profesori care predau la Colegiul Tehnic ”Andronic Motrescu” și la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”, din Rădăuți, au fost vandalizate, în noaptea de 29/30 ianuarie 2020. Pe mașini au fost scrise mesaje obscene care nu pot fi reproduse.

Este vorba despre profesorii de biologie și cel de religie, de la Colegiul ”Andronic Motrescu”. În cazul profesorului de religie, răzbunarea este neînțeles deoarece acesta este un cunoscut preot, care nu a avut niciodată treabă cu nimeni.

A treia mașină aparține profesorului de matematică de la Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi”. Acesta a predat până acum cinci ani la Colegiul ”Andronic Motrescu”, ceea ce îi face pe polițiști să creadă că au de-a face cu un fost elev de la acest liceu, care acum a vrut să se răzbune.

Florin Drîmbă, directorul Colegiului Tehnic „Andronic Motrescu”, a declarat că a aflat despre aceste acte de vandalism. „Colegii mei au fost şi au depus reclamaţie la Poliţie, dar alte amănunte nu cunosc. Nu este exclus să fie mâna vreunui fost elev, dar mă miră ceea ce s-a întâmplat, mai ales că una dintre maşini aparţine preotului. În plus, nu ştiu să existe conflicte între profesori şi elevi şi de aceea îmi este greu să fac o astfel de legătură. Sperăm că totul va fi lămurit de poliţişti, care au primit plângerile privind actele de vandalism”, a arătat Florin Drîmbă, pentru Monitorul de Suceava.