Evenimentul Zilei > Sport > Ce au găsit anchetatorii la locul unde s-a prăbușit elicopterul lui Kobe Bryant. FOTO
Ce au găsit anchetatorii la locul unde s-a prăbușit elicopterul lui Kobe Bryant. FOTO

Ce au găsit anchetatorii la locul unde s-a prăbușit elicopterul lui Kobe Bryant. FOTO

Nenorocirea care a luat viața legendarului Kobe Bryant și a fiicei sale, Gianna, dar și a altor 6 persoane, a fost surprinsă în imagini. Un bărbat care se plimba prin zonă a făcut primele poze cu elicopterul prăbușit, iar aceste imagini arată proporția catastrofei: nu au avut nicio șansă să supraviețuiască!

Baschetbalistul și fiica sa, alături de alte 6 persoane, au murit, în după amiaza zilei de 26 ianuarie. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit ăn Calabasas, California, pe un câmp. În momentul de față nu se știe dacă tragedia a fost provocată de o eroare umană sau de o defecțiune la bord.

Centrul de control a publicat dialogul dintre pilot și controlorii de trafic aerian. Se pare că autoritatea i-a semnalat în mai multe rânduri pilotului de elicopter că zboarpă prea jos.

 

Din păcate, ancheta se desfășoară cu dificultate din cauza faptului că pilotul nu a dat nicio explicație pentru decizia de a zbura la o altitudine joasă, atunci când controlorii emiteau alerte și, mai rău, elicopterul nu avea o cutie neagră, deoarece acest model nu necesita una.

Presa străină susține că acestui tip de aparat de zbor îi mai lipsește o dotare elementară: alarmă de altitudine.

Imaginile de la locul accidentului dovedesc însă un fapt cert: pasagerii nu au avut nicio șansă. La impact, elicopterul s-a transformat într-o minge uriașă de foc!