Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate
Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate

Ce ascunde mimica lui Donald Trump? Unde se află marea lui vulnerabilitate

Limbajul corpului al noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii a fost analizat de specialişti, aceştia având unele concluzii revelatoare cu privire la comportamentul şi personalitatea sa.

S-a vorbit mult prea puţin de mimica lui Donald Trump, comparativ cu discursul său. Doar din ziua inaugurării acestuia în funcţia de preşedinte al Statelor Unite este suficient material de analizat.

Conform psihologului Peter Collett, există patru trăsături principale pe care Trump le dezvăluie prin cunoscutele sale trăsături faciale.

Prima trăsătură este aceea de mascul Alfa, caracterizată prin absenţa zâmbetului, sprâncene coborâte şi ochi mici. Collet dezvăluie că @zâmbetul este un gest de liniştire, semnalând că nu eşti o ameninţare. Dar Trump vrea să transmită că este o ameninţare”.

De asemenea, Trump etalează o bărbie proeminentă, care este o trăsătură a bărbaţilor cu mult testosteron şi este asociată cu liderii înnăscuţi. La fel şi zâmbetul cu gura închisă este o caracteristică a celor în funcţii de conducere.

Ascunderea dinţilor totuşi este un semn de vulnerabilitate: bărbia încreţită este o reacţie instinctivă la un atac.

Altă caracteristică foarte recunoscută a comportamentului lui Trump este reprezentat de gesturile mâinilor. Acestea au jucat un rol semnificativ în primul său discurs ca preşedinte.

Carol Kinsey Goman, expert în limbajul corpului, a menţionat că mişcările mâinilor semnifică precizie şi ”control”.

Patrick A. Stewart a dezvăluit că „ o bună parte din farmecul lui Trump îl reprezintă abilitatea de a mima cu ajutorul mâinilor şi al braţelor”.

Totuşi, există unele elemente care nu reflectă lucruri pozitive. Mulţi experţi discută pe seama modului în care s-a comportat cu Melania la inaugurare.

Patti Wood, specialist în limbajul coprului, a menţionat că „este interesant că Trump a ieşit din maşină şi a venit pe scări şi a salutat în loc să îşi ajute soţia să iasă din maşină, să o aştepte sau măcar să se uite în urmă”. Au existat mai mult observaţii că acesta afişează puţină afecţiune în public pentru soţia sa şi este deseori mai cald cu alţi oameni.

În ciuda discursului său împotriva lui Barack Obama, există indicii puternice că Trump îl respectă. Wood a spus că Trump „este relaxat când îl salută pe Obama. Acest lucru indică respect şi arată că nu are nicio dorinţă de a domina”, titreaă descoperă.ro