Simona Ionescu se întreabă, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, dacă nu situația lui Gheorghe Dincă, criminalul declarat nebun, nu a fost pentru ca acesta să primească pensie. Redactorul-șef al Evenimentului Zilei explică și modalitatea prin care acesta putea să aibă parte de acest diagnostic

„Dincă a fost scos nebun ca sa ia o pensie?
Reiau din postarea pe care am pus-o ieri, pentru ca azi am văzut o informatie care întărește ce am scris.
Așteptăm sa vedem ce spune comisia de la IML, e bolnav psihic Dincă sau nu, a avut sau nu discernământ. Cu siguranță, a avut și are discernământ, cred eu. S-ar putea ca anchetatorii sa descopere ca fisa lui medicala, cu diagnostice de psihiatrie, sa fie doar parte dintr-un dosar medical de pensionare anticipata. Nu-i era greu sa obțină. Lucrase pana în 2011 în spital.
B1 Tv vine si arata ca Gheorghe Dinca a fost internat de 8 ori la psihiatrie, la spitalul din Slatina, incepand cu 2010, ultimul sau an de activitate in campul muncii, tot la un spital, in Caracal. Sa caute anchetatorii bine, ca mai dau de un narav social!, In acel an, Dinca s-a pensionat pe caz de boala, cu nitel ajutor de la medici. Are 8 internari, pentru ca anual trebuia sa-si reinnoieasca certificatul eliberat de comisie, ca sa poata incasa pensia aia de sase sute si ceva de lei. Nu-i neparat vorba de șpăguța încasată de doctorița care i-a pus diagnosticele de psihiatrie, ci de faptul că, dacă într-adevăr monstrul din Caracal le are, el nu ar fi trebut lăsat să conducă vreodată o mașină, pentru siguranța celorlalți șoferi și a pietonilor.
Legea este clară, iar medicii ar fi trebuit să anunțe poliția ca să-i suspende carnetul lui Dincă. „Persoanele cu tulburările mintale grave, congenitale sau dobândite ca urmare a unor afecţiuni, traume ori intervenţii neurochirurgicale, retard psihic sever sau problemele comportamentale grave datorate vârstei, dar şi tulburările grave ale capacităţii de judecată, comportament ori adaptabilitate nu pot obţine permisul de conducere.
De asemenea, persoanelor care consumă în mod regulat alcool nu li se eliberează permisul de conducere şi nici consumatorilor de droguri.”, se arată în Ordinul ministrului sănătății nr. 1.162/2010, citat de B1”, notează Simona Ionescu

 

Te-ar putea interesa și: