Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce acte sunt necesare pentru înscrierea la liceu
Ce acte sunt necesare pentru înscrierea la liceu

Ce acte sunt necesare pentru înscrierea la liceu

Luni, Ministerul Educației a afișat rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Astăzi încep înscrierile la liceu. Elevii au la dispoziție patru zile să își confirme locul obținut în urma repartizării.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10 – 13 iulie candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 

 

Dosarul de inscriere trebuie sa contina:
 
– cererea de inscriere;
– cartea de identitate (daca este cazul)
– copie legalizata dupa certificatul de nastere
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale)
– fisa medicala.
 
Aproximativ 113.000 de absolventi ai ciclului gimnazial au fost repartizati la liceu, asta insemnând 66% din elevii inscrisi in clasa a VIII-a in perioada sustinerii simularilor (martie), atrag atentia specialistii. Liceele de top s-au mentinut si in acest an pe primele locuri, cu mentiunea ca mediile de admitere au mai scazut, mai completeaza expertii.
 
Pentru elevii care au ramas nerepartizati urmeaza o a doua etapa de admitere, care va avea loc in data de 7 septembrie.
 
In perioada 16-18 iulie, comisia judeteana de admitere va rezolva toate cazurile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, dar si situatiile candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere la liceu in termen si ale candidatilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizati computerizat la liceu.