Evenimentul Zilei > Politica > Ce a scris Klaus Iohannis în introducerea noului său volum „Primul pas”
Ce a scris Klaus Iohannis în introducerea noului său volum „Primul pas”

Ce a scris Klaus Iohannis în introducerea noului său volum „Primul pas”

Campania din 2014 a avut o dinamică "foarte atipică", susţine preşedintele Klaus Iohannis, în introducerea noului său volum "Primul pas", ce va fi lansat sâmbătă, 23 mai, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

"Campania din 2014 a avut o dinamică foarte atipică şi a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval. O privire asupra acestor bruiaje din toamna electorală a lui 2014 pune în lumină vulnerabilităţi ale legislaţiei şi tare ale comportamentului politic, general acceptate, până acum, ca parte integrantă a vechiului mod de a face politică. Cred că analizarea acestor derapaje, fie ele legislative sau de comportament, ne poate face pe toţi mai atenţi la ceea ce înseamnă valori democratice, integritate şi, nu în ultimul rând, respect pentru adversar. Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru deschiderea nebănuită pe care au demonstrat-o în noiembrie 2014, cartea "Primul pas" le este dedicată celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi mi-au dat voturile lor", a scris Iohannis, în introducerea noii sale cărţi, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES de Curtea Veche Publishing, sâmbătă, 23 mai, începând cu ora 15,00, publicul Bookfest este invitat la standul editurii pentru a afla de la Klaus Iohannis cum evaluează actualul preşedinte principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului de preşedinte, din paginile volumului "Primul pas".

"Îmi exprim speranţa că această carte nu va stârni doar curiozitatea oamenilor politici şi a analiştilor, ci că fiecare cititor va găsi în ea măcar un segment interesant. Este vorba, în fond, despre momente, decizii şi transformări ce au hotărât situaţia politică actuală, care ne priveşte pe toţi", arată Iohannis, în introducerea noului său volum.

Asociaţia Editorilor din România precizează, într-un comunicat, că lansarea de sâmbătă, 23 mai, vine după succesul volumului de debut "Pas cu pas" al lui Klaus Iohannis, vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare.