Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a pățit chirurgul de la Spitalul Județean Arad prins în flagrant când a luat MITĂ
Ce a pățit chirurgul de la Spitalul Județean Arad prins în flagrant când a luat MITĂ

Ce a pățit chirurgul de la Spitalul Județean Arad prins în flagrant când a luat MITĂ

Un medic arădean care condiționa cu diverse sume de bani intervențiile pe care trebuia să le facă prin natura serviciului,a fost exclus din branșa profesională după ce a primit, săptămâna aceasta, condamnare definitivă. Acesta era chirurg la Spitalul Județean Arad.

Doctorul Celus Ciobanu a fost condamnat, definitiv, săptămâna aceasta la trei ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Timișoara, unde cadrul medical a contestat soluția dată inițial de Tribunalul Arad, a respins cererea bărbatului ca nefondată, păstrând sentința inițială. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, și plata a 465 de lei cheltuieli de judecată și onorariu parțial pentru avocatul din oficiu, dr. Celus Ciobanu este obligat să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, ca urmare a condamnării, medicul va fi dat afară din sistemul de sănătate.

Celus Ciobanu a fost prins în flagrant de către procurorii DGA, în iunie 2015. Medicul Spitalului Judeţean Arad a cerut și primit 500 de euro mită, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală care îi intra oricum în atribuţii. Ulterior, acesta a susținut că totul a fost ”o înscenare”. (Sursa foto: Aradon.ro)