Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a mai făcut mitropolitul Banatului. Gestul neașteptat care a adus lacrimi în ochi unei familii
Ce a mai făcut mitropolitul Banatului. Gestul neașteptat care a adus lacrimi în ochi unei familii

Ce a mai făcut mitropolitul Banatului. Gestul neașteptat care a adus lacrimi în ochi unei familii

O familie din judeţul Timiş a avut parte, ieri, de evidența unui nou început. Un fost deținut, încarcerat la penitenciarul Timișoara, a primit o casă în care să locuiască din partea Mitropoliei Banatului.

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a oferit casa cumpărată în luna iulie familiei deţinutului. Acum soţia şi cei patru copii ai acestuia nu vor mai fi nevoiţi să doarmă în spații improvizate.

Marți dupăamiază, ÎPS Ioan Selejan a mers în satul Variaş din judeţul Timiş, unde a avut loc sfinţirea casei, înainte să fei predate noilor proprietari. „Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am terminat lucrările de restaurare a unei case, pe care am cumpărat-o în localitatea Variaș, pentru o familie, a cărui tată este deținut. În această comună este grădiniță și școală cu opt clase, unde, începând cu aceste zile, pot fi înscriși cei patru copii. De asemenea, am rezolvat atât un abonament pentru 200 de zile la o brutărie, pentru a avea pâine, cât și un abonament, tot de 200 de zile, pentru lapte. Rămâne ca preotul de aici din sat să treacă mereu pe la ei și să-i sprijine în toate nevoile, până va ieși din penitenciar tatăl copiiilor. De asemenea, le-am adus și bani pentru achiziționarea rechizitelor școlare, ca acum, în septembrie, să poată începe școala, la fel ca toți ceilalți copii din localitate”, a spus mitropolitul.

Amintim că, în luna iulie, în urma unei solicitări către conducerea Penitenciarului din Timişoara de a fi identificaţi deţinuţii care se confruntă cu probleme sociale deosebite, Mitropolia Banatului a cumpărat o locuinţă pentru un deţinut.