Evenimentul Zilei > Politica > Ce a discutat marți Cioloș față în față cu Macron. Poza face toți banii
Ce a discutat marți Cioloș față în față cu Macron. Poza face toți banii

Ce a discutat marți Cioloș față în față cu Macron. Poza face toți banii

Preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European (PE), Dacian Cioloş, a anunţat într-o postare pe Facebook, că a discutat marţi, la Paris, cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre "priorităţile politice" ale grupului şi despre "comisarii propuşi să facă parte din echipa" preşedintelui desemnat al Comisiei Europene (CE), Ursula Von der Leyen.

„Astăzi şi ieri (luni şi marţi – n.r.), la Paris, am avut discuţii politice consistente cu preşedintele Emmanuel Macron, cu premierul (francez – n.r.) Edouard Philippe, dar şi cu liderul En Marche (partidul înfiinţat de Macron – n.r.), Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat şi de guvern şi cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuţii în următoarele săptămâni”, a postat Cioloş pe contul său de Facebook.

„Cu preşedintele Macron am discutat azi (marţi – n.r.) priorităţile politice ale grupului, iniţiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar şi despre comisarii propuşi să facă parte din echipa Von der Leyen şi audierile acestora în Parlamentul European”, a adăugat fostul premier român.

El a mai spus că, în privinţa comisarilor nominalizaţi, „nu am dat şi nu dau niciun cec în alb nimănui”.

Ca să fie clar şi pentru cei care încă mai au dubii, în privinţa comisarilor nominalizaţi nu am dat şi nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori şi angajament proeuropean.

Evaluarea tuturor comisarilor desemnaţi, inclusiv a celor aparţinând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul faţă de valorile europene, integritatea şi posibilele conflicte de interese, competenţa şi viziunea în privinţa portofoliilor pe care le vor conduce”, a mai precizat el.

„Aceste criterii vor fi aplicate în aceeaşi măsură tuturor candidaţilor, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu şi indiferent de statul membru care i-a propus”, şi-a încheiat Cioloş postarea, însoţită de o fotografie în care apare alături de Macron.