Evenimentul ZileiPoliticaCe a DECLARAT liderul deputaţilor UDMR despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal

Ce a DECLARAT liderul deputaţilor UDMR despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal

Ce a DECLARAT liderul deputaţilor UDMR despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal
Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, afirmă că Uniunea nu susţine adoptarea graţierii şi a modificării Codului penal prin OUG sau prin asumarea răspunderii de către Guvern.

"Dacă ai teme atât de importante, şi noi deja ne-am exprimat punctul de vedere despre Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, nu este sănătos ca Guvernul, indiferent de mandatul primit de la alegători, să dea Ordonanţe de Urgenţă. În Parlament, la ora actuală, se află şi Ordonanţa pe Codul Penal şi Procedură Penală emisă de Guvernul Cioloş, care este tot atât de greşit, pentru că modifică foarte multe puncte prin OUG. Deci acea dezbatere ar fi fost posibilă cuplată şi Parlamentul să decidă într-un mod transparent în dezbateri parlamentare şi atunci oamenii nu mai rămâneau cu acest gust amar, când ştii că se întâmplă ceva, dar nu înţelegi", a declarat Attila Korodi, luni, la RFI.

El a motivat că UDMR susţine adoptarea acestor modificări prin acte normative decise de Parlament.

"Politic vorbind, credem că deja, indiferent dacă vorbim de Codul de Procedura Penală, Codul Penal sau de graţiere, ar trebui amândouă acte normative de modificare sau de legiferare să fie decise în Parlament", a spus liderul deputaţilor UDMR.

Attila Korodi a adăugat că UDMR nu doreşte nici OUG, nici o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe tema graţierii şi a modificării Codului Penal.

"Atunci nu mai putem controla prin dezbateri transparente în Parlament anumite greşeli sau derapaje sau abordări greşite", a explicat el.


Accesează: