Evenimentul Zilei > Politica > Ce a declarat GABRIELA FIREA despre VIITORUL PREMIER!
Ce a declarat GABRIELA FIREA despre VIITORUL PREMIER!

Ce a declarat GABRIELA FIREA despre VIITORUL PREMIER!

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că în cazul în care coaliţia formată din PSD şi ALDE va câştiga alegerile, primul ministru va fi un reprezentat al PSD.

Precizarea a fost făcută în contextul în care Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat candidatul ALDE pentru funcţia de prim-ministru din partea partidului, după alegerile din 11 decembrie, potrivit agerpres.ro.

"Afirmaţia noastră este foarte clară şi indubitabilă: în cazul în care românii ne vor acorda votul şi încrederea, împreună cu ALDE vom dori să avem o coaliţie majoritară în Parlament (…), iar premierul va fi membru PSD, ca o garanţie a respectării la virgulă a tot ceea ce am propus noi în programul de guvernare. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a fost, alături de premierii PSD, unul dintre cei mai buni premieri ai României din '90 până acum, şi faptul că afirmă despre domnia sa că se simte pregătit profesional este un lucru corect, dar ar trebui să fie propus şi de coaliţia majoritară. Până acum, decizia este foarte clară: un reprezentant al PSD să fie propunerea cu care, în eventualitatea în care vom câştiga alegerile, prin votul românilor, să mergem la Palatul Cotroceni", a spus ea, la România Tv.

Întrebată dacă ştie cine este persoana care ar putea fi propusă de PSD ca prim-ministru, Firea a replicat:

"Chiar dacă ştim, nu vă spunem. (…) Să îi apară vreo cinci dosare?"

Totodată, Gabriela Firea a precizat că propunerea PSD va fi "un om care să ţină cu românii, un om căruia să îi pese de acest popor, un om care să nu aibă telecomandă în afara ţării, un om care să nu fi fost plătit, sponsorizat, finanţate de fundaţii neprincipiale din afara ţării, un bun român, un profesionist, un om de echipă, un om care nu trădează, un om care se gândeşte de două ori înainte să ia o decizie – tocmai pentru a fi bună – un om care se consultă şi un om care să aplice programul nostru de guvernare".