Evenimentul Zilei > International > Pretenţiile atacatorului de la Oslo în închisoare: mâncare specială și acces la Wikileaks
Pretenţiile atacatorului de la Oslo în închisoare: mâncare specială și acces la Wikileaks

Pretenţiile atacatorului de la Oslo în închisoare: mâncare specială și acces la Wikileaks

Din celula de șapte metri pătrați unde a fost băgat la izolare de autoritățile norvegiene, teroristul de la Oslo a emis unele pretenții. Presa susține că închisoarea unde se află Breivik a fost, în timpul ocupației germane auspra Norvegiei, lagăr de concentrare.

Potrivit postului de televiziune Sky News, Anders Behring Breivik, a cerut mâncare specială, posibilitatea de a avea acces la manifestul său, dar și la cotroversatul site Wikileaks, al ziaristului Julian Assange.
Pe durata celor 4 săptămâni de izolare, diin cele 8 de detenție, Breivik nu are acces la televiziune, ziare sau la orice altceva din exterior.
Publicația ”Daily Express” susține că închisoarea în care se află Breivik, la câțiva kilometri de Oslo, este un fost lagăr de concentrare nazist, unde deţinuţii erau torturaţi şi executaţi de Gestapo.

În timpul ocupaţiei germane asupra Norvegiei din al Doilea Război Mondial, în lagărul de concentrare Grini s-au aflat luptători ai rezistenţei, deţinuţi politici şi evrei norvegieni înainte de a fi trimişi la Auschwitz.

Pe măsură ce la Oslo ancheta continuă, oficialii de securitate sunt tot mai convinşi că afirmaţiile lui Breivik conform cărora că ar face parte dintr-o organizaţie cu mai multe celule în diferite ţări sunt o fantezie, scrie  ziarul ”Independent”. 
Anchetatorii au declarat, marți, că norvegianul a acționat singur și că este puțin probabil să fi avut complici.

Breivik, acuzat de terorism în urma atacului de vineri de la Oslo, soldat cu 76 de morți, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de opt săptămâni, care poate fi reînnoită.

Printre victime se află şi o tânără de origine română, Karin Elena Holst. Aceasta este dată dispărută în urma masacrului de pe insula Utoya. Mama adolescentei de 16 ani nu crede că fiica ei mai trăieşte.
CITIŢI ŞI:

  • Mama româncei dispărute în masacrul din Norvegia: "Copilul meu este mort!"
  • O tânără cu origini românești, dată dispărută în atacul din Norvegia | VIDEO
  • Autorul masacrului de la Oslo, închis într-o celulă de 7 metri pătrați. O lună va sta la izolare totală
  • Alarmă falsă astăzi în gara din Oslo
  • Criminalul din Norvegia crede că va fi omorât
  • Cum s-a pregătit teroristul din Norvegia să ucidă zeci de oameni
  • Viața dublă a atacatorului de la Oslo: urmărea serialul ”True Blood” și cina săptămânal cu mama sa 
  • Incursiune în mintea „monstrului” extremist