Misiunea economică organizată de CCIR are loc în perioada 11-14 iulie.

„Din perspectiva schimburilor comerciale, la nivelul anului 2015, volumul total înregistrat este de 124,88 milioane Euro, dintre care exporturile României au fost de 37,23 milioane de euro, iar importurile au atins 87,65 milioane de euro. În ultimul deceniu, schimburile bilaterale între cele două state au crescut cu aproximativ 300%, un procent enorm”, a declarat Mihai Daraban în cadrul forumului.

„Cu toate acestea, actualul volum nu reflectă încă potențialul existent între cele două țări”, a mai spus acesta.
La această misiune economică au participat 20 de companii care s-au aratăt deschise colaborării şi interesate de oportunităţile oferite de  R. S. Vietnam.

„Asemenea demersuri de colaborare între state, pe care CCIR încearcă să le pună în aplicare prin fiecare misiune economică organizată, au scopul de a îmbunătăţi şi dezvolta relaţiile bilaterale şi a sprijini creșterea companiilor romanești”, a mai spus Mihai Daraban.

În R.S.Vietnam au investit până acum trei companii românești, valoarea investiţiilor fiind estimată la cca. 2 milioane de dolari americani. Vietnamul este o piaţă cu 90 de milioane de consumatori, de peste 4 ori mai mare decât România, cu care UE a agreat un acord de liber schimb.

În cadrul Forumului a fost semnat şi un Memorandum de Înţelegere între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ şi Industrie Vietnam, având ca obiectiv comun dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale şi susţinerea investițiilor reciproce.

Forumul de afaceri a fost marcat de prezenţa a aproximativ 60 de companii din partea mediilor de afaceri din celor două state, însumând circa 100 de participanţi.