Evenimentul Zilei > Economie > CCIR: România și Bulgaria trebuie să contribuie la dezvoltarea transportului pe Dunăre
CCIR: România și Bulgaria trebuie să contribuie la dezvoltarea transportului pe Dunăre

CCIR: România și Bulgaria trebuie să contribuie la dezvoltarea transportului pe Dunăre

Astăzi a avut loc, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei, Forumul de Afaceri româno-bulgar, un eveniment inclus în cadrul mai larg al vizitei Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, în Bulgaria, Sofia.

A fost prezentat climatul investiţional din cele două ţări, antreprenorii români având oportunitatea unor întâlniri B2B cu partenerii bulgari. Din perspectiva schimburilor comerciale, Bulgaria este unul din principalii parteneri economici ai României, fapt ce încurajează cele două state să întreprindă acţiuni continue de apropiere şi cooperare.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR),  Mihai Daraban, conduce componenta economică a acestei vizite.

„Acţiunile comune în cadrul programelor europene pot duce la rezultate mult mai bune în ceea ce priveşte cooperarea pe plan regional. CCIR susţine dezvoltarea transportului fluvial pe Dunăre. Coridorul European nr. 7 – Dunăre – Marea Neagră este o rută de transport deosebit de importantă între Marea Neagră şi ţările continentale din Europa, fără acces la mare”, a declarat Mihai Daraban, în cadrul discuției cu Tsvetan Simeonov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei.

„În contextul acestui subiect, cele două state pot contribui în mod activ la realizarea proiectelor transfrontaliere menite să dezvolte Coridorul European nr. 7”, a mai spus acesta.

Preşedintele României, Klaus Iohannis și Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, au participat la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar alături de antreprenori interesaţi de dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state vecine.

Vizita președintelui Bulgariei la CCIR

În luna februarie a anului trecut, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a primit vizita E.S Preşedintele Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev la  sediul CCIR Business Center. Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu mediul de afaceri din România, fiind un demers de consolidare a relaţiilor economice bilaterale ce întăreşte statutul de parteneri strategici.

România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat să ajungă, în 2016, la 4 miliarde de Euro. În prezent, pe teritoriul ţării noastre activează un număr de 2152 companii cu capital bulgar, cu un total de investiții directe în România de 124 milioane euro.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: