Ridicat, ieri dimineaţă, de acasă, avocatul braşovean Victor Teodorescu, suspectat de comandarea asasinării soţiei, nu a fost reţinut pentru 24 de ore, ci condus la Bucureşti pentru audieri.

Procurorul general adjunct Marius Iacob a anunţat abia aseară, după ora 20, că Victor Teodorescu a fost reţinut şi urmează a fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Victor Teodorescu este acuzat că a comis fapta pentru a încasa asigurarea de viaţă a soţiei.

Criminalul recidivist, martor cheie

Principala probă împotriva lui Victor Teodorescu este mărturia tânărului care a ucis-o pe soţia avocatului, Violeta. Criminalul( Erwin Victor Preşmereanu) a declarat anchetatorilor conduşi de procurorul general adjunct al României, Marius Iacob, că ar fi fost tocmit chiar de către avocat, pentru a-i ucide soţia. Asta, în schimbul ştergerii unei datorii de 60.000 de euro.

Erwin Victor Preşmereanu este, însă, un infractor cu acte în regulă şi tocmai ce "ispăşeşte" o pedeapsă cu suspendare, cu închisoarea, pentru trafic de droguri.

Tocmai acest aspect, şi anume acela că principala dovadă împotriva lui Teodorescu este declaraţia criminalului, altminteri recidivist, dar şi faptul că acesta îi datora bani avocatului, ridică grave semne de întrebare asupra "greutăţii" probei. Care ar putea fi, foarte uşor, demontată, de un avocat penalist, în instanţă.

Cazul soţiei avocatului Teodorescu tinde să devină un adevărat dosar Elodia II, anchetat, reamintim, tot de către procurorul Marius Iacob. Nici soţul Elodiei, poliţistul braşovean Cristian Cioacă, nu a putut fi, până acum, găsit vinovat.

SRI, implicat în anchetă

Împotriva lui Victor Teodorescu s-a dispus, totuşi, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat – a anunţat Parchetul General, ieri după-amiază, printr-un comunicat. La domiciliul din Braşov al avocatului Victor Teodorescu a fost efectuată şi o percheziţie, de către ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, cu sprijinul tehnic al SRI.

"În urma acestei activităţi procedurale au fost ridicate mai multe documente şi sisteme informatice ce pot avea relevanţă probatorie în cauză", a mai anunţat Parchetul General, prin intermediul aceluiaşi comunicat.

Neoficial, surse judiciare precizează că ar exista şi un bilet, scris de mână de către avocatul Teodorescu, prin care acesta îi indica lui Erwin Preş mereanu cum anume să-i ucidă soţia. Biletul va trebui, totuşi, expertizat, ceea ce va dura. În lipsa altor probe, anchetarea avocatului Teodorescu poate lua turnura celei din cazul poliţistului Cioacă.

CRIMĂ RAPIDĂ

Ultima zi din viaţa Violetei Teodorescu

Povestea ultimei zile din viaţa Violetei Teodorescu, de profesie medic psihiatru, a devenit filă de dosar. Anchetatorii au stabilit că ucigaşul, Erwin Preşmereanu, a ajuns în curtea vilei din strada Brazilor, din cartierul braşovean Noua, pe 29 martie, în jurul orelor 16.30.

Crima s-a derulat în doar câteva minute. Ţipetele victimei au fost auzite de vânzătoarea din magazinul ce funcţionează la parterul casei. Speriată, aceasta şi-a anunţat patronul, care, la rândul său, a anunţat Poliţia. În scurt timp, la faţa locului au ajuns poliţiştii Secţiei 4 din Braşov şi un echipaj SMURD. Au găsit-o pe femeie fără suflare, într-o baltă de sânge.

La câteva minute a ajuns şi echipa operativă, pentru investigarea cazului, dar şi avocatul, soţul decedatei, anunţat de anchetatori.
Citiţi şi:

  • Viaţa bate filmul. Scenarii în care bărbaţii plătesc un asasin să le ucidă soţiile
  • Votează pe pagina noastră de facebook cel mai bun film care are la bază o astfel de crimă