Evenimentul Zilei > Politica > Cazul Ponta și modificările la Codul Penal, discutate în Parlamentul European
Cazul Ponta și modificările la Codul Penal, discutate în Parlamentul European

Cazul Ponta și modificările la Codul Penal, discutate în Parlamentul European

Modificările la Codul Penal și cazul Victor Ponta au fost discutate azi în comisia juridică a Parlamentului European. În timp ce europarlamentarul Monica Macovei a spus că în Parlamentul României se pun piedici justiției prin încercările de obstrucționare, europarlamentarul Victor Boștinaru, din grupul social-democraților a apărat modificările controversate la Codul Penal.

"Regret că încă un război politic se desfășoară în LIBE. (…) Nu e normal ca o persoană să stea 6 luni arestată și apoi să i se dea drumul. Această paradă a persoanelor încătușate la TV. Justiția se face în Curți, nu la TV. Demnitatea umană este la fel de importantă. Nevoia tratamentului egal în fața instanței", a spus Boștinaru.

Liderul Grupului PPE, Manfred Weber, a cerut, la începutul acestei luni, ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a cerut începerea urmăririi penale, să fie discutată în Parlamentul European.

„Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta”, a declarat atunci Manfred Weber.

Știre în curs de actualizare.