Evenimentul Zilei > Politica > Cazul Florian Coldea şi acoperiţii SRI, verificate de parlamentari
Cazul Florian Coldea şi acoperiţii SRI, verificate de parlamentari

Cazul Florian Coldea şi acoperiţii SRI, verificate de parlamentari

Parlamentarii din comisia de control a SRI verifică, astăzi, dacă generalul (r) Florian Coldea a respectat legea în cei peste 10 ani în care a deţinut funcţia de prim-adjunct al SRI.

Controlul vine după ce fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă a relatat că, în prezenţa sa, Coldea l-ar fi ameninţat pe fostul premier Victor Ponta că-l arestează dacă semnează contractul de construire a autostrăzii Comarnic- Braşov şi l-ar fi şantajat să o numească pe Laura Codruţa Kovesi procuror-şef al DNA. Parlamentarii îi vor audia pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pe adjuncţii acestuia şi pe şeful comisiei interne de anchetă a SRI care nu a găsit despre Florian Coldea „elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare”.

Parlamentarii ar putea să mai ceară SRI lămuriri cu privire la eventuala implicare a acestuia în protestele anti-graţiere de la sfârşitul săptămânii trecute, aspect negat vehement de SRI într-un comunicat de presă: „Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut comisiei de control a SRI să „ceară lămuri” şi despre infiltrarea ilegală a unor ofiţeri acoperiţi în presă, în instituţiile publice şi în justiţie. „Parcă e prea acoperită ţara asta. Nu cumva e prea mare reţeaua asta de acoperiţi? Că nu mai ştii care e acoperit şi care nu e?”, a spus el.