Evenimentul Zilei > Politica > Cazul Caracal şi Viorica Dăncilă. Incredibil! Cine ar fi bănuit asta? Breaking news
Cazul Caracal şi Viorica Dăncilă. Incredibil! Cine ar fi bănuit asta? Breaking news

Cazul Caracal şi Viorica Dăncilă. Incredibil! Cine ar fi bănuit asta? Breaking news

Stelian Tănase lansează un atac dureros la adresa premierului Viorica Dăncilă. Acesta susține că premierul „a pierdut deja alegerile”.

Invitat într-o ediție special la Realitatea TV, istoricul este de părere că instituțiile statului au eșuat și a explicat de ce a demisionat ministrul Internelor, după doar 6 zile de mandat.

„Asta a fost știrea zilei de fapt. De ce s-a retras Moga? În primul rând eu cred că a găsit o nenorocir, a găsit explicațiile pentru Caracal, și-a dat seama că este o mare coruptie, mafie înăuntrul ministerului, și-a dat seama și a preferat să ducă o viață liniștită și să-și salveze cariera politică, el nu scapă din acest minister, ministerul ăsta mai durează 4 luni.

Doamna Dăncilă și toți caraghioșii de acolo de la putere nu mai rezistă la putere până la sfârșitul anului. Criza de la Caracal a distrus orice șansă a PSD de a avea un scor onorabil în 10 și 24 noiembrie”, a declarat Stelian Tănase la Realitatea TV.

Avem dovada acum, după cazul Caracal, că statul român a eșuat, „mai rău de atât nu se poate”.

„Madame Dăncilă nu mai are nicio șansă, poate să plece în vacanță, să nu mai candideze, problema este că deja a pierdut alegerile. Să tragem o concluzie: suntem într-o situație extrem de dramatică, mai rău de atât nu se poate, noi avem acum dovada faptului că statul român a esuat”, a mai spus Tănase.

Istoricul și politologul Stelian Tănase a explicat și în ce măsură reacțiile instituțiilor statului au fost aproape inutile, în cazul crimelor de la Caracal.

„Este un punct fierbinte, o zonă unde e un reazem al acestui triunghi care este politicul, vedeți clanurile Iordache, Paul Stanescu, ceilalți, în fiecare judet e asta, putem să schimbă numele, există un alt punct fierbinte: lumea interlopă, clanurile de țigani, contrabandiștii de țigări și alcool. Acolo e Dunărea, se face multă contrabandă către Istanbul și Balcani. A treia structură este zona instituțiilor de forță a instrumentelor și aicea este poliția, procuratura si judecătoria, asta este structura puterii în toate județele din România”, a explicat politologul român.