Evenimentul Zilei > Social > Cazul Beuran: ”Chirurgii cu funcții să lovească în halul ăsta un coleg nevinovat?” Revolta unui medic
Cazul Beuran: ”Chirurgii cu funcții să lovească în halul ăsta un coleg nevinovat?” Revolta unui medic

Cazul Beuran: ”Chirurgii cu funcții să lovească în halul ăsta un coleg nevinovat?” Revolta unui medic

După ce mai mulţi medici, asistenţi medicali şi infirmiere de la Spitalul Floreasca au anunţat, luni, că întrerup activitatea după demiterea profesorului Mircea Beuran din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, un alt medic sare în apărarea acestuia.

Dr. Monica Pop, manager general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, spune că ”numai la noi se face orice pentru deprecierea imaginii medicului in societate”.

”Chirurgii cu funcții să loveasc în halul ăsta un coleg nevinovat? A fost o răzbunare politică, desigur. Numai la noi se face orice pentru deprecierea imaginii medicului în societate, nicăieri în UE și/sau alte țări nu se face asa ceva! A fost o defecțiune tehnică, nu substanțe inflamabile. În Statele Unite au fost anul trecut 600 de cazuri de combustii pe mesele de operații. Au comunicat și atât. Societățile de Asigurare (cea mai mare înșelătorie din sistemul de sanatate) ar trebui să plăteasca tot! Să vedem! Că ne înșeala de ani mulți!
S-au îmbogățit pe spatele nostru (medici și asistenți, spitale, cabinete) și nu despăgubesc nimic, niciodată”, este mesajul transmis de dr. Monica Pop.

Spitalul, amendat cu 30.000 de euro

Reamintim că profesorul Mircea Beuran a fost demis după ce ministerul Sănătăţii a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a evenimentului din data de 22 decembrie 2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corporală şi care pe 29 decembrie 2019 a şi decedat.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.