Speriați că „tot apar în ziar”, chirurgii clujeni au decis, ieri, că trebuie să îl opereze pe Lazăr Nicolae, bătrânul de 74 de ani care a fost abandonat mai bine de 14 ore pe un hol în Spitalul din Huedin, în așteptarea unei ambulanțe care nu mai sosea. De la prima oră a dimineții, Nicolae Lazăr a fost anunțat de chirurgul care a preluat cazul că trebuie să se pregătească pentru operație. „A venit și mi-a zis că mă operează și i-a zis fetei mele că nu e frumos că l-am dat la ziar. M-au dus în sala de operație și acum sunt la Terapie Intensivă”, ne-a spus Lazăr. Bătrânul din Apuseni a fost operat timp de mai bine de două ore, fiindu-i montată o tijă care trebuie să susțină femurul stâng, fracturat după ce a alunecat în propria-i curte,când mergea să dea de mâncare la cal.

Va demara o anchetă disciplinară

Directorul Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă, a declarat că va dispune efectuarea unei anchete la Spitalul de Ortopedie. „Acolo parcă este o feudă a medicilor. Nu este normal ce se întâmplă, iar cu acest caz v-ați dat singuri seama despre ce vorbim. Cum să trimiți pacientul să își cumpere tija medicală de care are nevoie?”, a declarat Șușcă. Reamintim că, miercurea trecută, bătrânul a fost găsit aproape mort de către un vecin care a sunat la 112.

A stat o noapte întreagă în frig deoarece, din cauza fracturii suferite, nu a mai putut să solicite ajutor. După ce a fost preluat de un echipaj de la SMURD și dus la Spitalul din Huedin, pacientul a fost abandonat vreme de 14 ore, deoarece în tot județul Cluj nu s-a găsit o ambulanță care să îl ducă la Spitalul de Ortopedie. Când în final a ajuns la spital, bătrânul nu a fost operat pentru că sălile de operație nu erau funcționale.

Între timp, din cauza imobilizării îndelungate și a fracturii s-a instalat o tromboză de venă profundă, care i-a pus viața în pericol și care a necesitat tratament de specialitate.

Te-ar putea interesa și: