"Am redus enorm de mult perimetrul căutărilor şi suntem foarte încrezători în faptul că semnalele pe care le detectăm provin de la cutii negre", a precizat premierul Australiei.

"Ajungem în punctul în care semnalul, şi suntem foarte încrezători că este vorba despre cutii negre, începe să slăbească. Sperăm să obţinem cât mai multe informaţii posibil înainte de dispariţia definitivă a semnalului", a mai declarat Tony Abbott, potrivit Sky News.

Premierul australian a mai afirmat și că nu vrea să furnizeze detalii suplimentare înainte să-l informeze pe preşedintele chinez Xi Jinping despre ultimele rezultate ale anchetei, 153 dintre cele 239 de persoane aflate la bordul avionului fiind cetățeni chinezi.

Operațiunile internaționale de căutare a rămășițelor avionului Beoing 777 din Oceanul Indian sunt coordonate de către Australia, ivastul dispozitiv naval şi aerian mobilizat în zonă nereușind să descopere încă niciun rest al epavei.  Weekendul trecut, mai multe nave au recepționat o serie de semnale de înaltă frecvenţă, identice celor produse de balizele cutiilor negre ale unui avion. Anchetatorii s-au lansat, de atunci, într-o cursă contracronometru pentru a repera cutiile negre înainte ca balizele să nu mai emită din cauza terminării bateriilor, a căror durată de viaţă teoretică este de aproximativ 30 de zile.