Cazier judiciar obţinut pe loc

Cazier judiciar obţinut pe loc

Cetăţenii născuţi în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, cu iniţiala numelui între A şi I, care nu au antecedente penale, pot obţine cazierul judiciar pe loc.

În cazul în care solicitantul are un nume anterior, acesta trebuie să fie cuprins, de asemenea, în intervalul alfabetic de la A la I. Programul de eliberare a certificatului de cazier judiciar pe loc - pus în practică încă de marţi, 8 aprilie - se adresează persoanelor care au achitat taxa de urgenţă, nu au antecedente penale şi sunt născute sau domiciliază pe raza judeţului unde depun cererea.

Pentru persoanele născute în alte judeţe şi pentru cele cu antecedente penale, certificatul de cazier judiciar va fi eliberat în termen de 3 zile lucrătoare, în regim de urgenţă. În prezent, eliberarea pe loc a certificatului de cazier judiciar este operaţională în 40 de judeţe, iar în 24 de judeţe există câte un ghişeu unic, ceea ce presupune că persoanele interesate pot solicita şi plăti taxa aferentă obţinerii cazierului în acelaşi sediu.

Ne puteți urmări și pe Google News