Caz INCREDIBIL la UBB. Profesorii vor fi nevoiți să ADUCĂ BANI de ACASĂ

Caz INCREDIBIL la UBB. Profesorii vor fi nevoiți să ADUCĂ BANI de ACASĂ

Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a semnalat faptul că după noul cod fiscal, profesorii care sunt plătiți cu ora și câștigă mai puțin de 665 de lei, vor trebui să aducă bani de acasă.

Ioan-Aurel Pop a trimis o scrisoare internă către toți profesorii, alături de o sinteză a modificărilor realizată de Direcția de resurse umane a UBB, în care explică noile schimbări după codul fiscal, scrie Clujust.

”Universitatea Babeş-Bolyai este întemeiată pe principii solide de excelenţă academică şi tradiţie a comunităţii, iar conducerea instituţiei noastre este conştientă de importanţa specială a fiecărui membru al acestei comunităţi. Acesta este şi motivul pentru care actuala echipă de management a Universităţii noastre a făcut toate eforturile pentru a asigura membrilor UBB condiţiile necesare desfăşurării unei activităţi performante, care să se poată ridica la nivelul celor mai înalte standarde internaţionale.

După cum bine ştim cu toţii, UBB a compensat, din venituri proprii, o serie de măsuri financiare dezavantajoase adoptate la nivel guvernamental, astfel încât cu toţii să ne putem continua activitatea fără a simţi povara acestor măsuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultimele decizii adoptate de Guvernul României, însă, vor fi resimţite de fiecare dintre noi, fiind aplicate începând cu prima zi a anului 2018. Acestea vizează atât acordarea tichetelor de masă (care a fost sistată începând cu data de 1 ianuarie 2018, având drept consecinţă directă diminuarea veniturilor nete ale tuturor salariaţilor în perioada ianuarie – decembrie 2018. UBB va încerca remedierea acestei situații imediat ce legea o va permite), cât şi trecerea unor contribuţii sociale obligatorii din sarcina angajatorului în cea a angajatului (fapt care ar putea determina, în unele cazuri, diminuarea veniturilor nete).

Aceleaşi măsuri prevăd şi suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, organizarea concursurilor urmând să reprezinte o excepţie.

În aceste condiţii, Universitatea Babeş-Bolyai încearcă în continuare să menţină un cadru decent necesar desfăşurării unei activităţi de performanţă şi a reuşit să plătească integral despăgubirile judecătoreşti şi nejudecătoreşti datorate angajaţilor cf. Legii 85/2016, precum şi să majoreze indemnizaţia pentru titlul ştiinţific de doctor şi va majora salariile de bază, sporurile, indemnizaţiile şi celelalte elemente salariale conform Legii 153/2017.”, a precizat rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.