În cazul lui Rachel Prince, chiar și câteva picături de salivă pot declanșa alergia la apă, care se manifestă prin înroșirea pielii, mâncărimi și dureri locale. Nu doar că nu-și poate săruta iubitul, dar nu poate merge la înot, nu poate sta mai mult de câteva minute la duș și nici nu poate bea un pahar cu apă pe nerăsuflate, pentru că gâtul i se inflamează imediat.
„Dacă iubitul meu sărută chiar și pe obraz, trebuie să mă șterg imediat, până să se declanșeze recațiile alergice. Este deprimant să nu mă sărute, dar încearcă să-mi ofere alte gesturi de afecțiune, îmi cumpără cadouri și flori”, mărturisește tânăra.
Pentru că nu poate intra prea mult timp în contact cu apa, logodnicul ei este cel care gătește și spală vasele. „Câteodată mă uit la ea și mi-aș dori atât de mult să o sărut. Fac treburile casnice, sunt practic sclavul ei și la sfârșit nici măcar un pupic nu primesc”, glumește iubitul fetei.
Rachel își dorește copii, însă este conștientă că nu îi va putea crește fără să aibă mereu pe cineva în preajmă.
Primele semne ale urticariei acuagenice, cum mai este denumită boala, au apărut pe când fata avea 12 ani, însă afecțiunea s-a complicat, între timp.