Evenimentul Zilei > Social > Caz șocant la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”. Părinții vor să-și mute copiii. Învățătoare cercetată pentru că își umilește elevii!
Caz șocant la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”. Părinții vor să-și mute copiii. Învățătoare cercetată pentru că își umilește elevii!

Caz șocant la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”. Părinții vor să-și mute copiii. Învățătoare cercetată pentru că își umilește elevii!

Mai mulți copii din clasa 0 B de la colegiul din Capitală, s-au plâns acasă de comportamentul doamnei învățătoare. Părinții au ajuns într-un suflet la ușa clasei pentru a-i cere lămuriri celei care ar fi trebuit să le îndrume frumos, micuților, primii pași într-o nouă etapă a vieții

Nu vă convine, luaţi- vă copiii şi mergeţi cu ei la o şcoală particulară, acolo unde sunt mai puţini şi are cine să aibă grijă de ei! Eu nu sunt plătită pentru entuziasm! Sunt plătită cu 50 de bani pe oră de copil, deci entuziasmul nu intră în banii aceştia”, au căzut, ca un pumnal, înfipt în inima părinților, vorbele acide primite de la Gica Grosu, învăţătoare la clasa 0B din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.


Pentru că au îndrăznit să vină să-i ceară socoteală, potrivit părinţilor, cadrul didactic i-a ţinut minte, iar în clasă a început să se răzbune pe copii. „Dacă nu eşti prieten cu ea, copilul tău are de suferit. Numai câţiva sunt băgaţi în seamă, după preferinţe, restul sunt marginalizaţi. Plus că n-au învăţat aproape nimic. Unii au adus prăjituri la școală, de ziua lor, și nu i-a lăsat să împartă dulciurile, pe motiv că acestea au fost așezate într-o sacoșă, iar sacoșa a fost pusă pe jos”, ne-au declarat părinții copiilor.


FOTO: Potrivit părinţilor, învăţătoarea le-ar fifi dat de înţeles că de la anul nu va mai preda la această clasăNu este la prima abatere

Din toţi copiii de la „Mihai Eminescu”, care au intrat anul trecut în clasa zero B, cinci şi-au luat „la revedere” de la primii colegi de clasă. Părinţii n-au mai suportat să vadă cum micuţii lor se rugau de ei să nu-i mai ducă la şcoală. Au fost nevoiţi să-i mute.

„Pe data de 2 martie, un copil a avut parte de un moment traumatizant. Deoarece nu a fost atent în timpul orei doamna învăţătoare i-a înapoiat mărţişorul oferit cu ocazia zilei de 1 martie. A început să plângă şi să o implore să i-l primească înapoi. Aceasta, rece, i-a spus că nu îl mai vrea. În ziua de 8 martie a refuzat să meargă la şcoală, motivând că va trebui să-i dea doamnei învăţătoare flori, iar aceasta nu le va accepta”. Prin astfel de traume au fost nevoiţă să treacă nişte mogâldeţe de şapte ani, potrivit părinţilor. Tot aceştia susţin şi faptul că doamna Gica Grosu a mai fost implicată, în trecut, în astfel de incidente, fiind mutată, în urma acestora, de la grupa la care a fost iniţial desemnată. Lucru confirmat și de Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB): „E un caz cunoscut care ne creează mari probleme, atât nouă, cât și imaginii liceului, nemulțumirile părinților sunt justificate, însă am cerut doamnei directoare să-i facă așa-zisul dosar”.

Nu o mai vor ca învăţătoare

Deşi am încercat să luăm legătura cu învăţătoarea de care părinţii sunt nemulţumiţi de comportamentul inadecvat pentru un cadru didactic, cea care ne-a primit în birou şi ne-a explicat că ştie despre toate aceste probleme, dar că nu are ce să facă, această putere revenindu-le inspectorilor, este Simona Beldie, directorul şcolii.

Pe biroul acesteia au ajuns teancuri de reclamaţii vizavi de atitudinea Gicăi Grosu, iar unii copii au început chiar să meargă la psihologul şcolii. Ajunşi la limita răbdării, părinţii i-au comunicat directoarei că nu o mai doresc la clasa copiilor lor. Mai mult, aceştia se gândesc serios să-i facă plângere la Protecţia Copilului.

Potrivit părinţilor, învăţătoarea s-ar cunoaşte cu Prefectul Capitalei, de aceea nu se teme de nimeni. Contactat telefonic, Paul Nicolae Petrovan, Prefectul Municipiului Bucureşti, s-a arătat extrem de nemulţumit de atitudinea cadrului didactic. „Nu o cunosc pe această femeie. Voi solicita o cercetare disciplinară a faptei începând cu modul de comportare cu copiii, terminând cu afirmaţiile calomniatoare la adresa mea”, ne-a declarat Petrovan.

Primăria Sectorului 4 se implică în acest caz

Scandalul de la Colegiul „Mihai Eminescu” a ajuns şi la urechile edilului Sectorului 4, care a cerut să se ia măsuri de urgenţă. „Cunosc situaţia de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. M-am întâlnit personal cu mai mulți părinți nemultumiți de atitudinea respectivei doamne învățătoare față de elevi. Aceştia mi-au cerut disperaţi ajutorul. Cum rezolvarea unei astfel de situaţii stă numai în puterea Inspectoratului, le-am cerut să demareze de urgență o anchetă pentru a clarifica lucrurile. Este inadmisibil să avem astfel de situații la noi în sector, în anul 2016. Îi înțeleg pe părinți, și eu am o fetiță de aceeași vârstă cu aceşti copii. Respect meseria de cadru didactic. Și mama mea a fost, la rândui, profesor foarte mulți ani, însă, consider că un act de educație de calitate nu se poate înfăptui în lipsa unui respect reciproc între cadrele didactice și elevi”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, Daniel Băluţă (foto), primarul Sectorului4.


FOTO:Daniel Băluţă 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: