Timp de două zile, pacienta, în vârstă de 25 de ani a fost plimbată între spitale, medicii refuzând s- o interneze deși avea nevoie de îngrijiri specializate. În cele din urmă ea a fost primită la secția ORL din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Drama tinerei, a început sâmbătă, când s-a trezit cu o durere și o inflamație a amigdalelor care o împiedicau să vorbească și să respire. Ea a mers la Spitalul de Boli Infecțioase, însă a fost refuzată la internare deoarece acesta este spital Covid.

În cele din urmă, femeia a ajuns la secția ORL, însă nu i s-a permis să meargă la Camera de Gardă, deși avea trimitere. Abia într-un târziu este consultată de un medic resident care i-a prescris un antibiotic și o trimite acasă. Sâmbătă după-masa pacienta ajunge acasă cu mama ei, dar peste noapte situația sa se înrăutățește.

„La ora 06:00 dimineața, duminică, mi-a spus că nu mai poate să respire. Nu putea să-și înghită nici saliva. Știți partea aceea dintre cerul gurii și omulețul ăla, ca să înțeleagă toată lumea? Acolo nu se vedea nimic, era doar țesut inflamat. Nu putea respira și-am sunat la ambulanță aproape de ora 7 dimineața, cam așa”, a povestit mama femeii, pentru presa locală.

După câteva ore, în jur de 09:00, sosește un medic de serviciu, cu mașina persoanlă ca să o consulte pe tânără. După ce o vede acesta a chemat o ambulanță ca să o interneze.  Abia la al doilea apel, făcut de medic, ambulanța ajunge și o preia pe tânără, în jurul orei 11.30.

Pacienta este dusă la Unitatea de Primire a Urgențelor la Spitalul Județean, de unde a fost retrimisă la secția ORL. Aici I se refuză internarea, pentru a doua oară, iar rudele ei disperate au povestit cazul pe rețelele de socializare.

Abia în acel moment, după ce scandalul a devenit public, medicii au acceptat să o interneze și să-i aplice un tratament adecvat.

Lovitură grea pentru Concordia Chiajna. Doi fotbaliști testați pozitiv la Covid-19