Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz scandalos la Cluj. Tânără refuzată la internare și plimbată două zile între spitale
Caz scandalos la Cluj. Tânără refuzată la internare și plimbată două zile între spitale

Caz scandalos la Cluj. Tânără refuzată la internare și plimbată două zile între spitale

O pacientă a fost plimbată timp de două zile, între mai multe spitale din Cluj, până să fie internată, deoarece avea o infecție acută la amigdale și probleme de respirație, în contextul problemelor provocate de noul coronavirus.

Timp de două zile, pacienta, în vârstă de 25 de ani a fost plimbată între spitale, medicii refuzând s- o interneze deși avea nevoie de îngrijiri specializate. În cele din urmă ea a fost primită la secția ORL din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Drama tinerei, a început sâmbătă, când s-a trezit cu o durere și o inflamație a amigdalelor care o împiedicau să vorbească și să respire. Ea a mers la Spitalul de Boli Infecțioase, însă a fost refuzată la internare deoarece acesta este spital Covid.

În cele din urmă, femeia a ajuns la secția ORL, însă nu i s-a permis să meargă la Camera de Gardă, deși avea trimitere. Abia într-un târziu este consultată de un medic resident care i-a prescris un antibiotic și o trimite acasă. Sâmbătă după-masa pacienta ajunge acasă cu mama ei, dar peste noapte situația sa se înrăutățește.

„La ora 06:00 dimineața, duminică, mi-a spus că nu mai poate să respire. Nu putea să-și înghită nici saliva. Știți partea aceea dintre cerul gurii și omulețul ăla, ca să înțeleagă toată lumea? Acolo nu se vedea nimic, era doar țesut inflamat. Nu putea respira și-am sunat la ambulanță aproape de ora 7 dimineața, cam așa”, a povestit mama femeii, pentru presa locală.

După câteva ore, în jur de 09:00, sosește un medic de serviciu, cu mașina persoanlă ca să o consulte pe tânără. După ce o vede acesta a chemat o ambulanță ca să o interneze.  Abia la al doilea apel, făcut de medic, ambulanța ajunge și o preia pe tânără, în jurul orei 11.30.

Pacienta este dusă la Unitatea de Primire a Urgențelor la Spitalul Județean, de unde a fost retrimisă la secția ORL. Aici I se refuză internarea, pentru a doua oară, iar rudele ei disperate au povestit cazul pe rețelele de socializare.

Abia în acel moment, după ce scandalul a devenit public, medicii au acceptat să o interneze și să-i aplice un tratament adecvat.

Lovitură grea pentru Concordia Chiajna. Doi fotbaliști testați pozitiv la Covid-19