Evenimentul Zilei > International > Caz incredibil la New York. Un tigru de la o grădină zoologică are Covid-19
Caz incredibil la New York. Un tigru de la o grădină zoologică are Covid-19

Caz incredibil la New York. Un tigru de la o grădină zoologică are Covid-19

Un tigru de la o grădină zoologică din Brinx, New York a fost testat pozitiv pentru Covid-19, au declarat reprezentanții instituției duminică. Potrivit acestora, felina s-a infectat de la un îngrijitor.

Tigrul malasian, în vârstă de patru ani, pe numele său Nadia, împreună cu sora lui, Azul și cu alți doi tigri Amur și trei lei africani suferă de tuse uscată, dar este de așteptat să se recupereze pe deplin, au spus reprezentanții grădinei zoologice într-un comunicat de presă, potrivit 7sur7.be. Totul s-a petrecut după după contactul cu un angajat neidentificat încă.

„„Am testat felina fără a fi strict necesar și ne vom asigura că orice cunoștințe dobândim despre Covid-19 vor contribui la înțelegerea continuă a lumii când vine vorba de noul coronavirus. Deși pofta lor de mâncare a scăzut, felinele grădinii zoologice din Bronx se descurcă bine datorită îngrijirilor primite și sunt alerte și interactive cu paznicii lor”, a spus aceeași sursă.

„Nu știm cum se va dezvolta această boală, deoarece diferite specii pot reacționa diferit la noile infecții, dar vom continua să le monitorizăm îndeaproape și anticipăm o recuperare completă”, a declarat instituția din New York.

Cele patru grădini zoologice și acvariul din New York, o metropolă cu peste 4.000 de decese cauzate de virus, au fost închise din 16 martie. La sfârșitul lunii martie, o pisică a fost infectată cu noul coronavirus din Belgia, contaminată de proprietarul său care era bolnav, potrivit autorităților din domeniul sănătății belgiene care au exclus atunci orice risc de contaminare de la animal la om.

Cazuri similare au fost raportate în Hong Kong, unde doi câini au fost pozitivi pentru Covid-19. Se spune că aceste animale au luat virusul de la oamenii cu care trăiesc.

Grădina zoologică Bronx a spus că au fost luate măsuri preventive pentru păzitori, precum și pentru toate felinele din grădina zoologică a orașului.