Traian Petrache, 44 de ani, din comuna Grajduri, şi-a pierdut soţia acum trei ani în accidentul sângeros de la Scânteia. Pe 14 august 2009, femeia plecase de acasă, pentru a încasa alocaţiile copiilor. Despăgubirile primite de la diverse fundaţii în urma decesului Mariei Petrache s-au ridicat la 100.000 de lei, sumă pe care bărbatul nu a considerat de cuviinţă să o împartă cu cei cinci copii rămaşi orfani de mamă, ci cu amanta sa, Gherghina Zănoaga, relatează bzi.ro.
În schimb, cele cinci suflete au ajuns să mănânce şi să doarmă prin vecini, de când tatăl nu le mai poartă de grijă. Bărbatul recunoaşte că băiatul cel mare, Costeluş, a plecat de acasă şi i-a cerut bani să-şi facă un acoperiş deasupra capului, urmat de Dănuţ, băiatul de 14 ani. Coşmarul acestor copii este confirmat chiar de unchiul lor, fratele tatălui lor, Vasile Petrache.
"Mi-e şi ruşine să spun ce se petrece acolo, dar familia asta nu mai merită să fie ajutata cu nimic. Au primit despagubiri si ajutoare de la multă lume, iar copiii sunt bătuţi şi fugăriţi prin sat. Pe unul dintre ei l-a ţinut o noapte întreagă închis în beci şi a dormit pe ciment cu guzganii. Altă dată, au venit la noi flămânzi, plini de mizerie şi cu vânătăi pe corp. Nevasta mea i-a spălat, le-a cumpărat hăinuţe, iar apoi fratele meu a venit cu scandal peste mine”, a declarat bărbat în presa locală.
Nici primarului comunei Grajduri nu îi este străină situaţie familiei Petrache. "A fost un om gospodar dar s-a stricat din cauza băuturii şi din cauză că a prins în mână nişte bani, în urma tragediei. De când şi-a cunoscut actuala concubină, lucrurile s-au cam stricat şi familia s-a destrămat. Am auzit şi eu zvonuri multe prin sat, dar ce se petrece în casa lor numai ei ştiu", a precizat Constantin Zamfirache, primarul comunei Grajduri.