Caz cu fantome la Iași: A murit înainte de a se naște

O tânără care urma să se căsătorească a descoperit, chiar cu ocazia fericitului eveniment, că a murit înainte de a se naște. Situația este reală și a fost constată chiar de autoritățile de stare civilă din județul Iași care i-au verificat documentele de stare civilă.

Cazul tinerei A.C., din județul Iași ar putea aprinde imaginația oricărui iubitor al teoriilor despre viața de dincolo de moarte și care ar putea fi tratat de scenariștii filmelor cu fantome. Cu atât mai mult cu cât descoperirea a fost făcută chiar înainte de a se căsători.

La vârsta de 31 de ani, tânăra a luat o hotărâre foarte importantă pentru viața ei și a decis să se căsătorească și să-și întemeieze o familie. Doar că n-a fost chiar așa simplu precum se aștepta.

Astfel, chiar cu prilejul ceremoniei, mare i-a fost surpriza când ofițerul stării civile, care a vrut să-i treacă în certificatul de naștere mențiunea „căsătorit” a tras-o într-o parte și, alb la față, ca și cum s-ar fi aflat în fața unei fantome, i-a arătat actul de stare civilă. A.C. figura ca decedată și, mai mult, conform celor înscrise, decesul se petrecuse cu o lună înainte de ziua ei de naștere.

„Pe data de 13 iunie 2019, tinerei i-a fost eliberată cartea de identitate. Pe 28 septembrie 2019, A.C. s-a căsătorit în municipiul Iași. Cu prilejul efectuării mențiunii de căsătorie pe marginea actului de naștere al numitei A.C., petenta a constatat că, în actul de naștere, era înscrisă mențiunea de deces înregistrat la Primăria comunei Bârnova din județul Iași”, au afirmat cei de la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor, citați de BZI.ro, care a descoperit povestea.

O eroare rezolvată de judecători

După ce au supus-o la toate testele și încercările prevăzute de codurile vrăjitorești în vigoare și s-au convins că nu au de-a face cu o fantomă, autoritățile ieșene au tras concluzia că este vorba de o eroare pe care au decis s-o îndrepte. Conform legii, s-au adresat instanțelor de judecată deoarece anularea, completarea sau modificarea actelor de stare civilă și a mențiunilor înscrise pe acestea se face doar printr-o hotărâre judecătorească.

Dosarul a primit și un număr de înregistrare, la Judecătoria Iași, din 13 ianuarie 2020, și a fost soluționat favorabil. Magistrații ieșeni care au verificat actele au confirmat cele descoperite de ofițerul stării civile și, după ce au analizat și rezultatele negative ale testelor anti-fantomă, au stabilit că Primăria comunei Bârnova, în care s-a născut A.C. a înscris în certificatul ei de naștere decesul unei alte persoane:

„Analizând data nașterii numitei A.C. și data mențiunii de deces, instanța constată că data decesului înscrisă pe marginea actului de naștere este anterioară nașterii aceleiași persoane. Prin urmare, instanța constată că mențiunea de deces a fost înscrisă din eroare pe marginea actului de naștere”.

Pe cale de consecință, Judecătoria Iași a anulat mențiunea de deces, de pe certificatul de naștere și a scos-o pe A.C. din lumea fantomelor, readucând-o printre cei vii.