Încasările filmului din seria Batman, „The Dark Knight / Cavalerul Negru“, care se află în fruntea box-officeului din Statele Unite şi Canada de pe 2 mai şi până în prezent, au fost cu 1,2% mai mari decât cele înregistrate în perioada similară a anului trecut. Diferenţa dintre numărul mai mic de spectatori şi încasările mai mari, comparativ cu anul trecut, este justificată de preţurile mai mari ale biletelor de intrare în cinematografe.

În a doua jumătate a verii, majoritatea iubitorilor de film au mers la cinema pentru a viziona filmul „Cavalerul Negru“, care a avut încasări de circa 500 de milioane de dolari. Specialiştii sunt de părere că Jocurile Olimpice de la Beijing sunt cele care au influenţat slaba audienţă din cinematografe în luna august. Încasările mari ale filmului „Cavalerul Negru“ au fost determinate şi de curiozitatea publicului de a-l vedea pe Heath Ledger în ultimul său rol. Pe locul doi în boxoffice-ul verii din SUA şi Canada, după „Cavalerul Negru“, s-a situat „Iron Man – Omul de Oţel“, cu Robert Downey Jr.

În România, conform Agenţiei Champions, filmele cele mai de succes ale verii au fost: „Totul despre sex“ (locul I în săptămânile 2-8 iunie şi 9-15 iunie, plus locul II în urmă toarele două săptămâni), „Hancock“ (locul I două săptămâni la rând în luna iulie, plus locul II în săptămâna 21-27 iulie) şi „Nu te pune cu Zohan“ (locul I în săptămânile 14-20 iulie şi 28 iulie-3 august, locul II în săptămâna 4-10 august). Ca şi în SUA, „Cavalerul Negru“ a făcut şi la noi o figură frumoasă, fiind în săptămâna 14-20 iulie pe locul II, în următoarea săptămână pe locul I, apoi pe locul II.

Ultimele două săptămâni în fruntea boxoffice-ului s-a instalat „Mumia“. Pe săptămâna 11-17 august, ultima centralizată, primele locuri au fost ocupate de „Mumia“ (15.995 spectatori, încasări de 237.714 lei) şi „Cavalerul Negru“ (7.105 spectatori, încasări de 106.214 lei).