Evenimentul Zilei > Actualitate > Căutări dramatice pentru o fetiță româncă: S-a pierdut într-o pădure din Italia şi a fost găsită după două zile şi o noapte | VIDEO
Căutări dramatice pentru o fetiță româncă: S-a pierdut într-o pădure din Italia şi a fost găsită după două zile şi o noapte | VIDEO

Căutări dramatice pentru o fetiță româncă: S-a pierdut într-o pădure din Italia şi a fost găsită după două zile şi o noapte | VIDEO

Fetiţa unor români care locuiesc în Italia a fost în centrul unor căutări dramatice, însă cu final fericit. Copila de doi ani şi jumătate a dispărut din faţa blocului şi s-a pierdut într-o pădure.
Mama a cerut ajutorul vecinilor, care s-au mobilizat exemplar. După aproape două zile şi o noapte petrecute în pădure, fetiţa a fost găsită teafără cu ajutorul unui câine, potrivit stirileprotv.ro.
 
Tatăl a fost întâmpinat cu urale atunci când a ieşit cu fetiţa în braţe din pădurea unde se pierduse copila. 
 
Ben, tatăl fetiţei: "Am început să o căutăm în pădure, dar până acum nimic. Cred că o să o găsim, dar mi-e teamă că o să fie moartă", a spus acesta când aproape îşi pierduse speranţa.
 
Copila era speriată şi dezorientată, însă în stare bună când a fost găsită. Îşi ţinea hainele strâns în braţe, pentru că atunci când s-a înnoptat s-a dezbrăcat să meargă la culcare, aşa cum fusese învăţată.
 
După ce fetiţa a fost găsită, clopotele bisericii din localitate au bătut ca în zi de sărbătoare, iar voluntarii s-au îmbrăţişat emoţionaţi.
 
Gianni di Cento, primarul localităţii Cusciano a declarat: "E dificil să îţi reţii lacrimile. Când am văzut hainele m-am gândit la ce era mai rău. Am trecut la o fericire extremă."
 
Fetiţa a dispărut de acasă vineri dimineaţă. Se juca în faţa blocului, în timp ce mama îşi vedea de treabă în casă. A mers singură aproape un kilometru până în pădure. La operaţiunile de căutare au participat elicoptere şi chiar şi drone.