Evenimentul Zilei > Politica > Câți parlamentari PSD îl vor trăda pe Dragnea înainte de CEx. Moțiunea va veni după remaniere
Câți parlamentari PSD îl vor trăda pe Dragnea înainte de CEx. Moțiunea va veni după remaniere

Câți parlamentari PSD îl vor trăda pe Dragnea înainte de CEx. Moțiunea va veni după remaniere

Luni, social-democrații vor avea o ședință CEx tensionată, în care premierul Viorica Dăncilă va anunța remanierea guvernamentală, iar nemulțumirile din partid vor fi aspru tranșate. După CEx, Opoziția a anunțat că va depune moțiunea de cenzură.

Partidele din Opoziție au amânat momentul depunerii unei moțiuni împotriva Guvernului, la fel cum au amânat și social-democrații CEx-ul prin care anunță remanierea guvernamentală și eventualele excluderi din partid.

 

„Perioada următoare”, așa cum a susținut Opoziția, se preconizează a fi după CEx al PSD, pentru că PNL și USR sunt în pline tratative cu nemulțumiții din PSD. Președintele USR, Dan Barna, a declarat că încă negociază cu parlamentari social-democrați și că e își doresc ca moțiunea să fie votată de „puciști”.  „Asta ne dorim, asta este necesar, de fapt, pentru ca moţiunea să aibă şanse. Există nemulţumire în PSD, mulţi dintre parlamentarii PSD cu care am discutat au exprimat această nemulţumire. Există însă şi teroarea şi guvernarea prin frică, pe care Liviu Dragnea le stăpâneşte foarte bine şi din această perspectivă, lucrurile sunt deschise la orice rezultat în perioada următoare”,a declarat Barna la RFI.

 

Întrebat dacă Opoziţia a reuşit să convingă vreun parlamentar PSD să spună clar că va vota moţiunea, Dan Barna a spus că „în politică şi discutând cu parlamentarii din PSD, promisiuni sunt numeroase, dar în momentul în care se ajunge la vot am văzut că de fiecare dată, mai ales în chestiunea legilor justiţiei, unde de asemenea au mai fost discuţii şi unde aberaţiile care au fost propuse erau contestate în discuţii unu la unu de către mulţi dintre membrii PSD, în realitate, când a fost vorba de vot am văzut că a fost bloc în jurul infractorului. Şi atunci n-am aşteptări foarte mari. Există promisiuni, stăm de vorbă, aşezăm cifre pe hârtie, ca să spun aşa, dar până nu se conturează ceva definit, e greu de tras o concluzie acum”, potrivit aceleiași surse.

 

Potrivit informațiilor din presă, CEx al PSD de luni o va lăsa pe Gabriela Firea fără funcțiile de conducere din partid.