Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a anunțat că va transmite zilnic, comunicate de presă despre numărul și situația bolnavilor de COVID-19, internați în cele trei unități medicale pe care le are în subordine. Astfel, ASSMB își propune să contribuie la informarea promptă și corectă a opiniei publice.

Potrivit comunicatului transmis în cursul zilei de sâmbătă, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 304 persoane bolnave de COVID-19, dintre care şase se află la Terapie Intensivă (ATI). De la declanşarea pandemiei, în această unitate au fost internate în total 2.247 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.696 confirmate cu COVID-19.

„Menţionăm că la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, fiecare pacient suspect de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 ocupă un întreg salon, indiferent de numărul de paturi din acesta, pentru a preveni răspândirea bolii”, se mai precizează în comunicatul ASSMB.

La Spitalul Clinic Colentina sunt internați, conform sursei citate, 77 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI).

„În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase”, adaugă  sursa citată.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, care a preluat toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent au fost internate 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

ASSMB a mai precizat că numărul total de pacienți COVID-19 internaţi în cele trei spitale din subordinea Primăriei Capitalei a fost, de la începutul pandemiei, de 2.288, cei mai mulți dintre cei 2.500 pacienți confirmați la nivelul Municipiului București.

Supărarea medicului Virgil Musta. Doar spaima îi face pe români să respecte regulile

Amplă acțiune de igienizare a mijloacelor de transport STB