Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că toate contractele pentru lucrări de infrastructură sunt în derulare, nici un șantier nu a fost închis, iar plăţile sunt făcute la zi.

„Când spun demarăm lucrări noi, spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi”, a declarat ministrul Lucian Bode.

În acest context, ministrul Transporturilor a spus că până pe 20 iulie vor fi semnate contractele pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru tronsoanele drumului expres Suceava – Siret şi Suceava – Paşcani, astfel ca în 2022 să fie scoase la licitaţie și lucrările.

„Estimăm că, fără contestaţie, pe data de 20 iulie 2020 vom semna contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic. Aşadar, în 2022 scoatem la licitaţie execuţia acestor tronsoane”, a spus ministrul.

Un alt drum de mare viteză pentru care se dorește elaborarea studiului de fezabilitate, începând din august, este cel care face legătura între Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Ministrul Transporturilor a verificat, împreună cu premierul Ludovic Orban și președinele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, stadiul lucrărilor la şoseaua de centură Rădăuţi.

Reprezentantul constructorului a spus că stadiul de execuţie a lucrărilor este de 70%, iar plăţile sunt făcute în procent de 56%. El a spus că această investiţie se poate finaliza în acest an, în avans faţă de termenul contractual aprilie 2021.

Investiţia, în valoare actualizată de circa 28 de milioane de euro, a demarat în 2011, dar lucrările efective au început în 2018, cu termen de finalizare de 34 de luni. Lungimea viitoarei şosele de centură a municipiului Rădăuţi este de 16,579 km. Lucrarea se desfăşoară pe patru sectoare, proiectul incluzând şi realizarea a şapte poduri, două pasaje, 23 de podeţe şi şapte intersecţii.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări că pentru centura municipiului Rădăuţi există finanţare din fonduri europene nerambursabile, subliniind că, în cazul în care lucrările vor fi finalizate, ministerul le va plăti integral în acest an.